Berkel vrouwen boekt prima winst in Zeist

Een zonovergoten zaterdag in het hele land met voor Berkel de ontmoeting in Zeist tegen het 2e team van Saestum, een wedstrijd die vanwege opperdepop vervroegd was van 15.30 naar 13.15 uur. Best wel warm dus voor een potje voetbal pffff en hier moest een ieder zich dan ook op instellen om er voor te zorgen dat men goed voorbereid de wedstrijd in ging. Veel water drinken, op het juiste moment je rust pakken en slim proberen te spelen is dan het motto en dit lukte aardig.

Berkel ging lekker voortvarend van start en daar waar Liza Claessen in de 3e minuut nog werd weggewuifd door de assist scheidsrechter van Saestum was het in de 10e minuut wel raak , wie anders dan Alyssa Daal bracht Berkel op een verdiende voorsprong, 0-1. Een prima start dus zo waar de thuisclub even geen doeltreffend antwoord op had. Berkel combineerde lekker en zocht met mooie aanvallen zo het doel van de tegenstander en dat resulteerde ook in kansen. Diverse kansen werden helaas niet beloond met een treffer maar in de 37e minuut was het wel raak , een schitterende pass van Jonna Hulshof werd geweldig afgerond door de snelle  Isabel van Ommen die haar tegenstandster het bos in stuurde en de bal heerlijk in het doel liet verdwijnen en dus stond Berkel op een comfortabele 0-2 voorsprong. De thuisclub, die trouwens goed partij gaf , creëerde ook kansen maar trof geen doel.

In de tweede helft probeerde de thuisclub de spanning terug te brengen door de druk op te voeren richting het doel van Berkel maar met name Bianca Troost was een ware plaag voor Saestum en hield met de ene na de andere schitterende redding haar doel schoon. Aan de andere kant Berkel met kansen om de score te vergroten, iets wat de speelsters ook zeker verdiende getuige de inzet en het creëren van kansen, maar het belonen duurde lang. Zo’n 10 minuten voor tijd viel de verdiende 0-3 door Alyssa Daal en het slotakkoord was in de allerlaatste minuut voor aanvoerdster Demi Verlangen want zij werkte een assist van Faith Parto mooi af en scoorde de 0-4.

Een mooie overwinning voor het hele team dat nu aan kop gaat in de bekerpoule. Dit werd natuurlijk nog lang gevierd tijdens het geweldige festival opperdepop waar menigeen na afloop direct heen ging. Komende zaterdag de laatste poulewedstrijd en dan komt SDC Putten op bezoek en is de aftrap 15.00 uur.

Redactie en foto: Johan van Aalst