Berkel vrouwen blijft winnen

Ook op De Bongerd in Barendrecht was Berkel tegen de plaatselijke BVV de betere ploeg en ging verdiend met de winst terug naar Berkel en Rodenrijs. De Berkelse vrouwen zijn in vorm en lieten ook nu weer zien dat het niet voor niks meedoet om de prijzen, speelde gecontroleerd en creëerde menig kans.

In de beginfase schoten op doel van Anouk Bernoster die geen treffer opleverde en ook Katrijn Daenen en Alyssa Daal hadden geen geluk maar binnen het kwartier lag de bal al wel in het Barendrechtse doel , het was aanvoerder Demi Verlangen die Berkel op voorsprong bracht en das lekker zo vroeg in de wedstrijd. De thuisclub probeerde het ook met wat schotjes maar dit leverde niks op en in de 23e minuut was het Peta Houting die de score verdubbelde voor de equipe van Sanne Dekkers. De paal weerhield Barendrecht van de aansluitingstreffer en omdat Berkel verzuimde om voor rust verder afstand te nemen ging het met een 0-2 voorsprong richting de thee en limonade.

In het 2e bedrijf ging de thuisclub van alles proberen om er nog een goed resultaat uit te slepen maar Berkel had de zaakjes achterin prima op orde en ook Bianca Troost bleek niet te passeren, dit natuurlijk tot ongenoegen van de thuisclub, maar ja ook dat is voetbal. Na kansen van o.a. Demi Verlangen, Jonna Hulshof en Alyssa Daal kwam in de 89e minuut de verdiende 0-3 en het was Alyssa Daal die de treffer op haar naam zette. De overwinning dus definitief binnen en deze werd nog mooier want in de 93e minuut beloonde de prima spelende Peta Houting haar goede spel door haar 2e en Berkels 4e treffer te noteren.

Een prima overwinning voor speelsters en staf met als resultaat dat het bovenaan blijft staan in de hoofdklasse A. Klarenbeek won ook en blijft 2e daar waar Saestum verloor en even afhaakt in de titelstrijd. Komende zaterdag speelt Berkel thuis tegen Reigerboys en is de aftrap 13.00 uur !!!!!! En daarna , jawel , carnaval vieren.

Redactie: Johan van Aalst