augustus 18, 2022

Audio| Sporttribune in gesprek met Rianne Schorel, oud ADO Den Haag speelster. “Een verwaarloosde hersenschudding door een bal veroorzaakt, maakte een einde aan mijn carrière

Rianne Schorel, foto Move the Brain

Sporttribune maakt voor haar partner GirlPower radio een aantal speciale programma’s waarin powervrouwen die het verschil maken aan het woord komen. Rianne Schorel is zo een power vrouw.

Een harde bal tegen het hoofd in de wedstrijd tegen AZ betekende in 2008 eigenlijk het einde van de voetballoopbaan van Rianne Schorel. Een afzwaaier belandde op haar hoofd met een zware hersenschudding tot gevolg. Een verkeerde behandeling betekende niet alleen het einde van haar loopbaan, ze kwam ook in persoonlijke problemen en raakte in een isolement. Het ging zelfs zo ver dat ze het niet meer zag zitten en besloot daarop hulp te zoeken bij specialisten in Amerika.

Jaren later is Rianne weer zichzelf en kan ze goed praten over de donkere periode die achter haar ligt. Ze besloot samen met haar tweelingzus Nanja een bedrijf op te richten dat zich volledig richt op herstel na dit soort complicaties.

Het bedrijf Move the Brain hielp al meer dan 400 mensen in hun herstel. Sporttribune ging uitgebreid met Rianne in gesprek. Luister het interview terug via:

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten