Afwerking Blauw-Zwart faalt

Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd ging Blauw –Zwart schlemielig ten onder tegen het Leidse Lugdunum. De Leidenaren waren net als Blauw Zwart nog ongeslagen in de eerste vier competitiewedstrijden. Met 2 gewonnen en 2 gelijke spelen bezetten zij de 5e plaats op de ranglijst voor de start van deze interessante ontmoeting.  Het piepjonge elftal van Blauw Zwart trainer Alan Campfens tegen een geroutineerd elftal van Lugdunum met o.a. Tim de Cler, oud-speler van Ajax, AZ, Feijenoord en AEK Larnaca (Cyprus) en 17 keer Ned. XI-elftal, een speler met veel waardevolle bagage en de goaltjesdief Koos de Haas, staat er wel iets binnen de lijnen. Gezien de start van de competitie gaan beide elftallen de strijd aan voor promotie naar de 2e klasse met o.a. DWO, DES, Aarlanderveen en Oegstgeest, via kampioenschap dan wel periodetitel.

Blessure

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Gert Keijl, uit het hart van de Veluwe, zetten de Leidenaren de Wassenaarse ploeg direct onder druk. Schoten van Jayden Bergwijn en Rik Arnoldus respectievelijk in de 2e en 6e minuut suisden vlak over het doel van de Wassenaarse-doelman Danny Zwaan. Het eerste wapenfeit van de Blauwen liet niet lang op zich wachten. In de 8e minuut stuurde Dunke Lagerberg op links met een sluw passje met de buitenkant linkerschoen spits Kaj Konenburg weg. Op volle snelheid stormde hij op het Leidse doel af. Jammer was dat hij niet het overzicht behield van de mee opgekomen medespelers en zelf de openingsscore wilde noteren, hij liep zich vast op de Leidse doelman. Nog geen 2 minuten later was het linkervleugelspits Iliass Assabban met een wervelende solo gevolgd met een pass op spits Kaj Kronenburg. De inzet van Kroonenburg werd een prooi voor de Leidse-doelman die de bal tot corner verwerkte. Na de eerste 10 minuten namen de Wassenaarders het spel over en moesten de Leidenaren alles bij zetten om de openingstreffer te voorkomen. Tot overmaat van ramp voor de Leidse ploeg moest routinier Tim de Cler zich in de 20e minuut vanwege een blessure laten vervangen door Ozan Isitir. In het tweede deel van de eerste speelhelft kregen beide ploegen volop kansen om de openingstreffer te scoren. Bij beide ploegen mankeerden de scherpte in de afwerking dan wel een uitstekende doelman – aan beide zijden – die de scoringskansen elimineerde.

Drie punten naar Leiden

In een aantrekkelijke 2e helft waar beide teams faalden in de afwerking en waarbij de Blauwen de meeste kansen lieten liggen en de wedstrijd naar een doelpuntloos einde liep was het invaller Ozan Isitir die de bal één minuut voor het einde passte op Renaldo van den Berg. Van den Berg frommelde de bal in de korte hoek voorbij doelman Danny Zwaan. De 0-1 was een feit. In de extra tijd gaven de Leidenaren deze winst niet meer ut handen.

Resumerend; Een wedstrijd waarin de Wassenaarders zeker de mogelijkheid hadden om de winst en punten in Wassenaar te houden. De scherpte in de afwerking was in deze wedstrijd achtergebleven in de kleedkamers. Voor Lugdunum met drie punten naar huis, waar je eigenlijk niet meer op rekent, is toch een opsteker. Net als de Blauwen lieten ook zij te veel kansen liggen en is er voor beide trainers werk aan de winkel.  Prima scheids, die bij regelmaat de voordeelregel goed toepaste.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher