ADO vrouwen op Varkenoord onderuit tegen Feyenoord vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben dinsdagavond op Sportpark Varkenoord een oefenwedstrijd afgewerkt tegen competitiegenoot Feyenoord. Afgelopen weekend gingen beide ploegen onderuit tegen een ploeg uit de hoogste Belgische divisie. De Rotterdamse vrouwen gingen op bezoek bij Anderlecht met 5 – 2 onderuit. De ploeg van het trainersduo Scholte en Vos trok op bezoek bij het Belgische AA Gent met 2 – 1 ook aan het kortste eind.

Beeld wedstrijd

Over de hele wedstrijd genomen was de winst voor de Rotterdamse vrouwen verdiend. Al na negen minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een kopbal van Maxime Bennink waarbij doelvrouw Barbara Lorsheyd zich liet verrassen door de snel inkomende Bennink. Aanvallend konden de Haagse vrouwen daar weinig tegenoverstellen. Af en toe een plaagstootje maar echt gevaarlijke situaties deden zich niet voor in de Rotterdamse defensie. Vlak voor rust moest Lorsheyd zich nog strekken om een kopbal over de lat te tikken.

IJzerman

Na rust met een aantal wissels aan Haagse kant met ondermeer Nikki IJzerman konden de bezoekers wat meer weerstand bieden. Na een uur spelen was IJzerman dicht bij de gelijkmaker maar haar schot werd door de doelvrouw van de thuisploeg tot corner verwerkt. Uit die hoekschop had de eveneens ingevallen Manon van Raay bepaald pech dat haar kopbal uit doel werd getikt. De genadeklap voor de bezoekers volgde na ruim zeventig minuten toen Jada Conijnenberg de bal uit de rebound via de ingevallen Isa Grimmius voor de voeten kreeg en vervolgens weinig moeite had om de 2 – 0 tegen de touwen te schieten. In het restant van de wedstrijd probeerde de ploeg van het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte nog wel de bakens te verzetten maar ondanks verwoede pogingen resulteerde dat niet in echt grote kansen waardoor er een eindstand van 2 – 0 op het scorebord te lezen viel.