ADO vrouwen de sterkste in driekamp met Feyenoord en PEC Zwolle

In een driekamp in Maurik nam ADO Den Haag Vrouwen het zaterdag op tegen Feyenoord en PEC Zwolle. Een gelijkspel en een zege in de allerlaatste minuut waren goed voor de eerste prijs.

De vrouwen van ADO Den Haag begonnen de driekamp met een wedstrijd tegen Feyenoord, de afgelopen week ook al oefenopponent in Rotterdam-Zuid. Lobke Loonen opende de tegen de Rotterdamse vrouwen met een schot voorlangs. Daarna had Barbara Lorsheyd een goede redding in huis. Een uithaal van Nikki IJzerman na een goede actie schampte de lat. Een vrije trap na een stevige overtreding op Louise van Oosten leverde niets op. Lorsheyd zag een lob net naast haar doel belanden en stond pal bij een poging van Koopman. Een kopbal van Louise van Oosten uit een hoekschop van Kayra Nelemans ging langs de verkeerde kant van de paal. Zo eindigde deze krachtmeting van 45 minuten in een brilstand.

Nadat PEC Zwolle-Feyenoord ook in 0-0 was geëindigd, sloot ADO Den Haag Vrouwen de driekamp af tegen de Blauwvingers. Met een kopbal uit een hoekschop van Jill van den Ende zorgde Cato Pijnacker Hordijk voor de eerste dreiging. De bal ging over. Na een afstandsschot van de Zwollenaren was het de beurt aan Vanessa Susanna. De spits joeg de bal via de onderkant van de lat tegen het net: 1-0. Binnen een minuut rechtte PEC de rug en wist gelijk te maken: 1-1. De Haagse vrouwen gingen opnieuw op jacht naar een voorsprong. Een kopbal van Nikki IJzerman eindigde tegen de voeten van de doelvrouw. Bij een nieuwe mogelijkheid voor Susanna wist de Zwolse defensie een treffer te voorkomen. Nadat Isa Grimmius in het Haagse doel een voorzet had weggewerkt, leek Loonen alleen op het doel af te kunnen gaan. Een vlagsignaal wegens buitenspel voorkwam de 2 – 1. De beslissing viel in de allerlaatste minuut. ADO Den Haags topschutter in de voorbereiding, Manon van Raay, mikte de bal in de uiterste hoek en nu betekende het wel de winnende treffer (2 – 1).

Bron: ADO vrouwen
Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s:  Twitter Account Feyenoord vrouwen