ADO verzuimt koploper te worden door gelijkspel bij Jong Ajax

ADO Den Haag dat afgelopen vrijdagavond nog FC Emmen aan de Oude Meerdijk na een 2 – 0 achterstand met 2 – 3 wist te kloppen ging maandagavond op bezoek bij Jong Ajax. De jonge Amsterdammers kennen een bijzonder zwakke seizoenstart. Ook jongstleden vrijdag leden ze een beschamende 4 – 0 nederlaag bij FC Dordrecht.

Koppositie

Door de thuisnederlaag zaterdagavond van koploper Roda JC tegen Willem II kon de ploeg van trainer Darije Kalezić koploper worden in de KKD.

Ontslag Steijn
Op de avond dat bekend werd dat hoofdtrainer Maurice Steijn ontslagen was bij de hoofdmacht van de Amsterdammers kon ADO Den Haag op de Toekomst de Haagse eer tegen de jonge garde van de Amsterdammers hoog houden door de winst te pakken. Jong Ajax nam net als de hoofdmacht de een na laatste plaats in de stand in. De defensie van Jong Ajax heeft de meeste gepasseerde defensie van de KKD namelijk 28 tegentreffers.

1e Helft
In een eerste helft die weinig hoogtepunten kende waren de weinige mogelijkheden en kansen voor de bezoekers. De eerste kans viel al na vijf minuten te noteren toen aanvoerder Kűrşad Sűrmeli  in de zestien meter vanaf de achterlijn de bal teruglegde op Henk Veerman maar de Volendammer kon niet goed zijn voet erachter zette waardoor deze kans verloren ging. Na ruim tien minuten kreeg de Haagse ploeg, na een overtreding op Jort van der Sande, een vrije trap op een meter of 25 van het doel van de thuisploeg. Aanvoerder Sűrmeli belaste zich hiermee maar de Nederlands/Turkse middenvelder zag zijn inzet via de vingertoppen van doelman Charlie Setford via de lat overgaan. De hieropvolgende corner leverde verder niets op. De jonge Amsterdammers probeerden wel de Haagse defensie onder druk te zetten maar voerden de combinaties te lang door waardoor de kansen op een hand te tellen waren. Zo’n tien minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Clayton Ruperti dreigde de thuisploeg toch nog een kans te krijgen toen de bal over de Haagse defensie belandde maar Mika Godts kon de bal net niet richting doel verlengen. Met een dubbelblanke stand zochten de ploegen de kleedkamers op.

Vanaf de eerste minuut van de tweede helft viel er duidelijk meer te beleven. Met name in het eerste kwartier kregen beide ploegen grote kansen. Eerst waren de Hagenaars dicht bij de 0 – 1 maar de naar binnen getrokken Henri Koudossou kwam de zestien in maar zijn inzet richting de verste hoek werd nog door de doelman van de thuisploeg getoucheerd zodat de openingstreffer uitbleef. Nauwelijks een paar minuten later was de thuisploeg tot tweemaal toe dicht bij de 1 – 0, met enig fortuin kwamen de Hagenaars op dat moment goed weg. In de laatste twintig minuten kregen beide ploegen nog kansen ondermeer invaller Stanis Idumbo-Muzambo dwong doelman KIllian Mikiema tot een uiterste krachtsinspanning om de bal uit zijn doel te tikken. De laatste grote kans vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was weer voor de bezoekers in de persoon van Veerman die in de vijf meter werd aangespeeld met een man in z’n rug waarna hij uit de draai op doel schoot maar hij slaagde er niet in om tot scoren te komen zodat het 0 – 0 bleef in Amsterdam.

Geen 1e maar 3e

Door dit puntverlies neemt de ploeg van Kalezić nu met één punt achterstand de 3e plaats in achter de koplopers Willem II en Roda JC.