ADO Den Haag winnaar van het weekend na moeizame winst op Jong Ajax

Na twee wedstrijden zonder overwinning heeft ADO Den Haag vrijdagavond in het Bingoal Stadion weer eens de drie punten gepakt. In een zeer moeizame wedstrijd kwamen de Hagenaars na 25 minuten op achterstand maar vlak voor de rust trok de thuisploeg de stand weer gelijk. Na de thee viel de uiteindelijk winnende goal na ruim een uur spelen.

Voorsprong bezoekers

Ondanks veel balbezit voor de thuisploeg resulteerde dat voor de openingstreffer van de Amsterdammers in twee echte kansen. Henk Veerman werd in de achtste minuut op de rand van de zestien aangespeeld maar zijn inzet vloog ruim over het doel van de Amsterdammers. Zo’n kwartier later was Jerry van Wolfgang dicht bij de 1 – 0 maar hij zag zijn inzet uit de bovenhoek getikt worden door doelman Tom de Graaff. In de 25e minuut kon middenvelder Kian Fitz-Jim ongehinderd het middenveld oversteken en zijn schot van afstand die ogenschijnlijk nog licht getoucheerd werd was doelman Nick Marsman te machtig (0 – 1). De bezoekers wilden vervolgens doorpakken. Jaydon Banel schoot echter op de paal, terwijl Nick Marsman voorkwam dat Nassef Chourak (oud-ADO) scoorde.

Gelijkmaker Derijck

Op slag van rust werd de stand weer in evenwicht gebracht door Timothy Derijck die uit een hoekschop van Jerry van Wolfgang met het hoofd de gelijkmaker aantekende.

Fritz -Jim kon al vroeg in de tweede helft, na een mispeer van Bart van Hintum, vanaf de middenlijn afgaan op Marsman maar de middenvelder kwam niet verder dan een slap rolletje dat naast ging. Het bleek een dure misser, want Alex Schalk die in de eerste helft al de geblesseerde Jort van der Sande had vervangen kopte uit een knappe voorzet van Lasse Vigen Christensen de 2 – 1 tegen de touwen. De Belg Mika Godts maakte hierna na lang blessureleed zijn rentree bij Jong Ajax en was direct gevaarlijk met een afstandsschot.

Consolideren

Om de drie punten in eigen huis te houden bracht trainer Darije Kalezić in de slotfase Silvinho Esajas en Henri Koudossou. Ook Amir Absalem en Dhoraso Klas kregen nog enkele speelminuten. Gemakkelijk ging het niet. Doelman Marsman moest opnieuw aan de bak en hield zijn ploeg in deze fase op de been. ADO speelde geen beste wedstrijd maar wist de 2 – 1 toch over de streep te trekken.

Winnaar weekend

Door het verlies van Willem II bij Emmen en de puntendeling van Roda JC bij Telstar is de spanning in de top van de KKD weer helemaal terug. De Hagenaars gaan volgende week vrijdag 8 maart op bezoek bij de nummer twee Roda JC met slechts èèn punt achterstand.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Jong Ajax :
2 – 1  (1 – 1)

Scoreverloop : 25e min. 0 – 1 Fitz-Jim, 41e min. 1 – 1 Derijck, 61e min. 2 – 1 Schalk

Gele kaarten : Vos, Martha (Jong Ajax),  Sürmeli , Christensen (ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Martin Pérez

Toeschouwers : 8.674

Opstelling ADO Den Haag : Marsman, v.Hintum, Waem, Derijck, Asante,Christensen (82/Esajas), Che, v.d.Sande (41/Schalk), V,Wolfgang (82/Koudossou), v.Mieghem (86/Klas),Veerman (86/Absalem)

Opstelling Jong Ajax : deGraaff, Sarto, Brandes, Verschuren, Martha, Vos, Banel, Fitz-Jim (62/Godts), Rijkhoff(46/Agougil),  Chourak (66/ Gorter, Kalokoh (84/Speksnijder)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s en video: Pepijn Sonderen