ADO Den Haag vol twijfel naar competitiestart tegen De Graafschap

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag tijdens de Open Dag de laatste oefenwedstrijd voor aanvang van het nieuwe seizoen afgewerkt. In het Bingoal Stadion was het O23 team van het Belgische RC Genk de tegenstander. De wedstrijd eindigde in een 3 – 0 overwinning, een stand die al bij rust bereikt was. Het was de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie komende vrijdag als de Hagenaars op bezoek gaan in Doetinchem bij De Graafschap.

Onzeker

Hoe het elftal van trainer Darije Kalazic er op dit moment voorstaat voor de eerste wedstrijd van de competitie is vol twijfel omgeven. De resultaten van de oefenperiode lieten een wisselvallig beeld zien. Overwinningen op de amateurs van VELO (4 – 0) en Laakkwartier (7 – 0) werden gevolgd door twee nederlagen tegen de Belgen van FC Dender (1 – 2) en SK Beveren (1 – 2). Van de jong teams van Standaard Luik (4 – 0) en RC Genk (3 – 0) werden de drie punten gepakt. Tegen competitiegenoot VVV Venlo werd gelijkgespeeld (1 – 1) en tegen Eredivisionist Sparta dat uitkwam met een B team werd nipt met 1 – 2 verloren. Kortom het is niet in te schatten of de residentieploeg op dit moment klaar is voor het nieuwe seizoen.

1e Helft

Gelijk vanaf de aftrap zocht de thuisploeg de aanval wat al na twee minuten resulteerde in een schot van Malik Sellouki die zijn schot op doel geblokkeerd zag worden door een Belgisch been. Met de veelvuldig op het middenveld opererende Tyrese Asante werd de druk hoog gehouden op de defensie van de bezoekers. Na wat spelde prikjes was het de mee opgekomen Mateo Waem die uit een vrije trap van Dhoraso Klas na zo’n twintig minuten de openingstreffer achter doelman Mike Penders wist te plaatsen. Niet veel later verdubbelde de Hagenaars de voorsprong. Sacha Komljenovic kopte uitstekend binnen uit een voorzet van Henri Koudossou (2 – 0). Tot de rust hield de thuisploeg een duidelijk veldoverwicht maar echt grote kansen vielen er niet meer te noteren. Op slag van rust zag zag Waem opnieuw zijn kans schoon en scoorde de 3 – 0 uit een corner van Klas.

2e Helft

Na rust viel er voor de toeschouwers weinig meer te genieten. De deze week aangetrokken Henk Veerman was dicht bij zijn eerste doelpunt in Haagse dienst maar zijn inzet van buiten de zestien meter werd knap tot corner verwerkt door de doelman van de bezoekers. Niet veel later kreeg de Volendammer opnieuw een mogelijkheid maar zijn vizier stond niet op scherp. De tegenstander uit de Pro Challenge League kwam na rust beter voor de dag zonder overigens tot echte kansen te komen. Het veldoverwicht wat de thuisploeg voor de rust had verdween langzamerhand naar de achtergrond zonder dat de thuisploeg nu echt in de problemen werd gebracht. Na negentig minuten maakte scheidsrechter Shana Sukrula er dan ook een einde aan en stond er een 3 – 0 eindstand op het scorebord.

De Graafschap

De competitie begint voor de Hagenaars komende vrijdag (11 augustus). Op de Vijverberg in Doetinchem is De Graafschap de tegenstander.

Karakteristieken

ADO Den Haag – RC Genk O23 :  3 – 0  (3 – 0)

Scoreverloop : 19e min. 1 – 0 Waem, 28e min. 2 – 0 Komljenović, 45e min. 3 – 0 Waem

Scheidsrechter : Shana Shukrula