ADO Den Haag start de competitie met een doelpuntloos gelijkspel

Voor ADO Den Haag begon het seizoen 2023/2024 in Doetinchem. Na een wisselvallige voorbereiding en in de wetenschap dat Technisch Directeur Joris Matthijsen de selectie nog van de nodige versterkingen moet voorzien begonnen de Hagenaars aan de wedstrijd op De Vijverberg. De thuisploeg moest het overigens doen zonder de steun van de fanatieke supporters die normaal gesproken op de Spinnekop (vak 15 en 16) staan, dit vanwege een straf die de club opgelegd heeft gekregen van de KNVB vanwege een vergrijp in het afgelopen seizoen.

Doelpuntloos gelijkspel

De wedstrijd in Doetinchem eindigde in een doelpuntloos gelijkspel waarmee de Hagenars, gezien de vele kansen, zichzelf te kort deden.

Sürmeli en Werker

Bij de bezoekers ontbrak Kürşad Sürmeli die nog een wedstrijd schorsing had overgehouden aan de rode kaart die hij afgelopen seizoen in Turkije opliep. Als aanvoerder had trainer Darije Kalezić gekozen voor Daryl Werker.

1e Helft

De bezoekers namen gelijk het initiatief en binnen vijf minuten was het Henri Koudossou die het doel van de thuisploeg onder vuur nam maar doelman Mees Bakker keerde de inzet van de Duitser. Hierna kwam de thuisploeg wat beter in haar spel maar echt grote kansen voor beide partijen vielen er niet te noteren. Tot aan de rust lag het initiatief wat meer bij de gastheren en drongen zij de bezoekers wat meer naar achteren. In de tegenstoot was de ploeg van Kalezić wel dreigend. Malik Sellouki stuurde Robyn Esajas weg in de diepte maar zag zijn inzet tot corner verwerkt worden door de doelman van de thuisploeg. Uit die corner kwam de bal voor de voeten van Sellouki maar die schoot snoeihard naast. In de laatste minuten tot de rust kregen beide ploegen de kans om een voorsprong te nemen. Eerst was het Başar Őnal die uithaalde maar zijn schot werd geblokt door Amir Absalem van ADO. Vervolgens had Sacha Komljenovic in de extra tijd bepaald pech dat zijn schot op de lat bij de thuisclub uiteenspatte.

Na de rust waarbij ADO Den Haag ongewijzigd uit de kleedkamer kwam ging de ploeg op zoek naar de 0 – 1. Ook nu zochten de bezoekers de aanval maar in het eerste kwartier leverde dat niets op. Na een uur spelen kreeg Henk Veerman plotseling de bal via een verdediger in zijn voeten gespeeld maar de Volendammer pakte dit presentje niet uit. Naarmate de wedstrijd vorderde wist met name Sellouki meerdere keren voor het doel van de thuisploeg te verschijnen zonder overigens de trekker over te halen.

Joel Ideho

De deze week van Arsenal aangetrokken Joel Ideho maakte bij het aanbreken van het “Haags Kwartiertje” zijn debuut. Net als voor rust kreeg de residentieploeg de kans op de openingstreffer. Tyrese Asante kon van dichtbij uithalen maar Bakker in het doel van de thuisploeg redde knap en voorkwam daarmee een zeker lijkend doelpunt. Bijna kregen de Hagenaars vlak voor tijd nog het deksel op de neus maar Hugo Wentges voorkwam met een uitstekende redding dat de terugreis in mineur had moet worden afgelegd.