ADO Den Haag speelt in besloten oefenwedstrijd gelijk tegen Excelsior Rotterdam

Zowel de Hagenaars als de Rotterdammers misten de nodige spelers vanwege (jeugd) interlands. Beide trainers  grepen deze oefenwedstrijd in het Bingoal Stadion aan om spelers die van blessures terugkeerden en reserves aan het werk te zien. Bij de thuisploeg was er een basisplek voor de Noor Daniel Granli, die ruim twee maanden aan de kant had gezeten vanwege een blessure. Ook bij de bezoekers maakten een aantal reserves hun opwachting in de basis. In het doel stond bv. Norbert Alblas en ook jeugdspelers Cederic Hateboer en Siem de Moes maakten hun opwachting.

1e Helft

De bezoekers kregen voor rust meerdere kansen die evenwel niet aan de Zweed Oscar Uddenăs besteed waren. Doelman Tim Coremans wist de openingstreffer meerder malen te voorkomen. Ook de thuisploeg kreeg in de persoon van Sacha Komljenovic een kans maar zijn inzet werd geblokt door de Rotterdamse doelman. Een poging van afstand van Gennaro Nigro voor de gastheren leverde ook geen succes op.

Matteo Waem

Een uitstekende actie van Matteo Waem besloten met een fraaie steekpass op Malik Sellouki bracht de Fransman in een kansrijke positie maar zijn stift miste de juiste richting.

Mogelijkheden Excelsior

Ook de Rotterdammers creëerden weer een mogelijkheid maar deze was opnieuw niet besteed aan Uddenās. Een corner van Excelsior die niet goed werd verwerkt door de thuisploeg leverde een grote kans op voor Tim Horemans maar de verdediger mikte net te hoog waardoor de thuisploeg goed weg kwam.

Na de thee waren er veel minder opwindende momenten voor beide doelen. Na een kleine 70 minuten namen de bezoekers een voorsprong door Noah Naujoks die na een voorzet van Ian Smeulers de Kralingers op voorsprong schoot. Nikolas Agrafiotis was dicht bij de 0 – 2 maar Coremans redde bekwaam en voorkwam de tweede Rotterdamse treffer.

Officieus debuut

Bij ADO maakte Sky Heesen, zoon van oud-speler Dirk Heesen, en Maikey Houwaart in de tweede helft hun officieuze debuut.

Isacc Dijkhuizen

Isacc Dijkhuizen, vorig seizoen nog speler van 3e divisionist Quick, maakte ook zijn eerste minuten voor de Hoofdmacht. Voor Dijkhuizen werd het een gedenkwaardige middag want hij wist de eindstand op 1 – 1 te bepalen. .

Slotminuten

De bezoekers kregen in de laatste minuten nog twee grote kansen om er toch nog met de winst vandoor te gaan maar weer Uddenās en Fitz-Jim weigerden 1- 2 tegen het Haagse net te schieten.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Excelsior Rtd. : 1 – 1  (0 – 0)

Scoreverloop: 56e min. 0 – 1 Naujoks (na goede voorzet Smeulers), 81e min. 1 – 1 Dijkhuizen