ADO Den Haag ‘schenkt’ rode lantaarn drager Telstar eerste punt in de competitie

Na de voorgaande twee wedstrijden tegen FC Groningen en FC Eindhoven wat vier punten opleverde kwam vrijdagavond rode lantaarndrager Telstar op bezoek. De ploeg van trainer Mike Snoei had tot nu toe nog geen punt gepakt. De thuisploeg kon niet beschikken over Hugo Wentges, Daniël Granli, Jerry van Wolfgang en Lasse Vigen.

Geen Tyrese Asante
In vergelijking met de basis van afgelopen maandag tegen FC Eindhoven maakte Joel Ideho nu zijn opwachting wat ten koste ging van Tyrese Asante.

ADO ‘schenkt’ Telstar het eerste winstpunt

ADO Den Haag verzuimde om de volle buit te pakken. Na een 1 – 0 voorsprong bij rust eindigde de wedstrijd in een teleurstellend 1 – 1 gelijkspel. Met name voor rust had de thuisploeg het verschil moeten maken en een score van 3 – 0 had zeker niet misstaan.

1e Helft

Na de voorgaande twee wedstrijden met een opstelling met vijf verdediger had trainer Darije Kaleziċ deze keer weer gekozen voor het klassieke 4-3-3. De thuisploeg ging voortvarend van start en al in de tweede minuut kon de eerste kans genoteerd worden voor Jort van der Sande maar zijn schot ging net over. Ook de bezoekers kregen in de beginfase twee grote kansen. De eerste werd onschadelijk gemaakt door doelman Kilian Nikiema en een paar minuten later verzuimde de ploeg uit Velsen-Zuid om bij een counter de trekker over te halen. Vanaf de tiende minuut waren het de Hagenaars die de toon zette. Uit een voorzet van Daryl van Mieghem kreeg Ideho de kans op de openingstreffer maar zijn kopbal werd goed gekeerd door doelman Joey Houweling van de bezoekers. Tien minuten later  met dezelfde hoofdrolspelers vond een herhaling plaats maar de oud-speler van Arsenal wist de voorzet van Van Mieghem niet met het hoofd tot doelpunt te promoveren. De gasten kwamen in deze fase niet verder dan een kansje voor Jorginho Soares.

Veerman

De thuisploeg bleef de bezoekers onder druk zetten wat resulteerde in de eerste kans voor Henk Veerman op aangeven van Dhoraso Klas maar de bal die hij over de Telstar doelman wilde wippen mislukte omdat Houweling de bal net op tijd uit de lucht plukte. Niet veel later viel dan toch de 1 – 0 door Veerman die goed werd bediend door Ideho. Dit betekende voor de Volendammer de derde treffer op rij na goals tegen FC Groningen en FC Eindhoven. Ondanks dat de thuisploeg nog diverse mogelijkheden en kansen kreeg via ondermeer Klas, Van Mieghem en Justin Ché  gingen de ploegen rusten met een 1 – 0 voorsprong voor de Hagenaars.

Met twee ongewijzigde teams ging de tweede helft van start. Het was de thuisploeg die op zoek ging naar de bevrijdende tweede goal. Van der Sande kopte net over en Veerman had bepaald pech toen hij z’n inzet op de paal zag belanden. Vlak voor zijn wissel kreeg Ideho nog de kans om de thuisploeg op een 2 – 0 voorsprong te zetten nadat hij goed werd vrijgespeeld door Van Mieghem maar de Nederlandse-Nigeriaan zag zijn schot gestopt worden door Houweling.

Gelijkmaker

Een kleine tien minuten hiervoor was de ploeg van trainer Mike Snoei op gelijke hoogte gekomen. Aan de linkerkant ter hoogte van de zestien meter wed Baart van Hintum ogenschijnlijk onreglementair van de bal gezet door Zakaria Eddahchouri, maar scheidsrechter Kevin Puts die een zwakke indruk maakte zag er geen overtreding in, waarna Mees Kaandorp in stelling werd gebracht en met het eerste schot tussen de palen de stand weer gelijk trok. ADO bleef de bovenliggende partij  kreeg nog wel wat mogelijkheden maar slaagde er niet meer in om tot scoren te komen en bleef teleurgesteld achter.

Volgende week

Volgende week vrijdag (29 september) gaat ADO Den Haag op bezoek bij MVV Maastricht. De Hagenaars nemen in de stand nu de zesde plaats in.