ADO Den Haag komt zwak eerste kwartier in Tilburg niet meer te boven tegen Willem II

Vrijdagavond ging ADO Den Haag op bezoek bij koploper Willem II. Het puntenverschil vooraf bedroeg vijf punten. Na de simpele winst afgelopen zondag op FC Den Bosch was nu een andere Brabantse ploeg de tegenstander. In de thuiswedstrijd begin december verspeelden de Hagenaars vlak voor tijd nog een 1 – 0 voorsprong en moest genoegen nemen met een 1 – 1 gelijkspel. Nu in het Koning Willem II stadion in Tilburg betaalden de bezoekers de tol voor een uitermate zwak begin. Binnen ruim vijftien minuten keken de Hagenaars tegen een 2 – 0 achterstand aan. Vier minuten voor tijd deed Timothy Derijck voor de bezoekers nog wat terug (2 – 1).

Vroege 2 – 0 achterstand

In de eerste tien minuten viel er weinig te beleven in het Koning Willem II stadion. Maar des temeer in de  vijf minuten die hierop zouden volgen.  Na een snelle aanval over links kwam de bal bij Ringo Meerveld terecht die te veel vrijheid kreeg van Justin Che en daarna met een schot in de rechter benedenhoek doelman Nick Marsman kansloos liet (1 – 0).
Vijf minuten later kwam de thuisploeg zelfs op een 2 – 0 voorsprong door Jesse Bosch die alle vrijheid kreeg centraal voor het Haagse doel en met een strak schot de tweede Tilburgse treffer kon aantekenen (2 – 0).

Veel Haags balbezit

In het verdere verloop van de eerste helft had de ploeg van trainer Darije Kalezić wel veel balbezit maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. De thuisploeg vond het wel best en de man van de 1 – 0 Meerveld verzuimde na een kleine 25 minuten in één op één situatie met Marsman om de derde Tilburgse goal te scoren. Zo’n tien minuten later vloog een kopbal van de Tilburgers net over het Haagse doel en had een ruststand van 3/4 – 0 ook zo maar op het scorebord kunnen staan.

Met Timothy Derijck voor Che, die een complete offday kende, en Jeffry van Wolfgang die de in de basis gestarte Alex Schalk (voor de geblesseerde Joel Ideho) verving begonnen de Hagenaars aan de tweede helft. De bezoekers bouwden een enorm veldoverwicht op wat in wat mogelijkheden resulteerde, de factor geluk was nou ook niet bepaald op de hand van de bezoekers. Schoten van onder meer van de ingevallen Silvinho Esajas en Daryl van Mieghem hadden een beter lot verdiend maar de aansluitingstreffer viel niet. Pas vier minuten voor tijd was het Derijck die uit een voorzet van Van Mieghem met een kopbal de 2 – 1 aantekende. In de zes minuten extra tijd was de gelijkmaker een paar keer dichtbij maar viel uiteindelijk niet meer. Door deze winst heeft Willem II nu een belangrijke slag geslagen waar het gaat om het kampioenschap.

Strijd om plek twee

Roda JC dat in eigen huis in de extra tijd na een 1 – 2 achterstand FC Emmen nog met 3 – 2 wist te verslaan neemt nu weer de tweede plaats in met ADO daar één punt achter.

Karakteristieken

Willem II – ADO Den Haag :   2 – 1. (2 – 0)

Scoreverloop : 11e min. 1 – 0 Meerveld, 16e min. 2 – 0 Bosch, 86e min. 2 – 1 Derijck

Gele kaarten : Behounek (Willem II), Asante, v.d.Sande, S.Esajas ADO Den Haag)

Scheidsrechter : Alex Bos

Toeschouwers : 13.888

Opstelling Willem II : Smits, Schouten, Sigurgeirsson (89/Vermeulen), Verreth, Doodeman (89/Nizet), Hilterman (76/Razak),  Meerveld, Oosting (62/Bokila),Behounek, Bosch, St.Jago

Opstelling ADO Den Haag : Marsman, Waem, Asante (75/S.Esajas),v.Hintum (75/Sellouki), Che (46/Derijck),Vlak (74/Christensen), v.d.Sande, Surmeli, schalk(46/v.Wolfgang), Veerman, v.Mieghem

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl