ADO Den Haag komt in Venlo niet voorbij VVV en blijft steken op en gelijkspel

ADO Den Haag heeft vrijdagavond op bezoek bij VVV Venlo niet drie punten kunnen pakken. Er werd in De Koel niet gescoord waardoor er logische 0 – 0 op het scorebord bleef staan.

Na het teleurstellende gelijkspel (1 – 1) afgelopen zondag in eigen huis tegen Jong FC Utrecht was het zaak voor de Hagenaars in de strijd om de 3e periode nu wel de drie punten te pakken. Met de weer in de basis na hun schorsing teruggekeerde Finn van Breemen en Tyrese Asante  wat ten koste ging van Daryl Werker en Amir Absalem begonnen de Hagenaars aan de wedstrijd.

1e Helft

De thuisploeg pakte vanaf de eerste minuut gelijk het initiatief. Kees de Boer (ex-speler van ADO Den Haag), probeerde na vier minuten via een vrije trap met een lobje een ploeggenoot te bereiken  maar Luuk Koopmans, die volgende week de concurrentie aan zal moeten gaan met Sonny Stevens die dan gepresenteerd zal worden, had er goed het oog in en plukte de bal uit de lucht. De bezoekers herstelde zich vervolgens van het openingsoffensief van de thuisploeg. Uit een voorzet van Boy Kemper, die weer als linkervleugelverdediger stond opgesteld, belandde een kopbal van Thomas Verheydt in de handen van doelman Ennio van der Gouw. Een paar minuten later ontstond er een kans voor Nick Venema die zijn schot gedeeltelijk gekeerd zag worden door Koopmans waarna Kemper de bal gelijkweg kon roeien. Het duel waarin de partijen elkaar goed in evenwicht hielden kende voor de rust weinig hoogtepunten. In het laatste kwartier was het opnieuw Venema die hard uithaalde maar Finn van Breemen koos goed positie en haalde de bal voor de doellijn weg. Zo’n zeven minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Jochem Kamphuis ontstond voor de bezoekers de eerste grote kans. Via Kemper en Jordy Wehrmann kwam de bal voor de voeten van Verheydt die de bal gelijk op zijn pantoffel nam maar helaas verdween zijn pegel net over de Limburgse lat.

Vrijwel vanaf de eerste minuut was het ADO dat een mogelijkheid kreeg  waarbij Joey Sleegers de bal kon aannemen in de zestien en uithaalde maar de Limburgse doelman was goed bij de les en voorkwam daarmee de 0 – 1. De thuisploeg reageerde vrijwel gelijk en Venema had met een kopbal de bezoekers op een achterstand kunnen zetten maar hij verzuimde dat. Ook hierna bleef de spits gevaarlijk waarbij de in Austerlitz geboren aanvaller de defensie van de Haqgenaars herhaaldelijk op de proef stelde. Gelukkig was Van Breemen heel alert toen de spits vrij kon inschieten maar de centrale verdediger voorkwam dit. Na ruim een uur maakte Ricardo Kishna weer zijn rentree door Maliik Sellouki te vervangen. De laatste keer dat de Hagenaar in actie kwam was tegen Almere City destijds de eerste wedstrijd onder leiding van Dick Advocaat. Niet veel later kreeg de residentieploeg de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Xander Severina gaf een geweldige voorzet die helaas door Sleegers, die vrij kon inkoppen, niet verzilverd werd door de bal naast te koppen. Severina kreeg daarna zelf nog een kans na knullig balverlies bij de Limburgers maar zijn inzet kon nog net geblokt worden door een verdediger van de thuisploeg. Net op het moment dat de Hagenaars op weg leken naar de bevrijdende treffer lag de bal er bijna aan de andere kant in.

Koopmans liet een bal los waardoor Venema een uitgelezen kans kreeg maar gelukkig voor de bezoekers verdween de bal over het Haagse doel. Ondanks dat beide ploegen nog kansen kregen bleven doelpunten uit en waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon namelijk in een 0 – 0 score.