ADO Den Haag keihard onderuit tegen Roda JC in eerste thuiswedstrijd

Vrijdagavond ontving ADO Den Haag voor de tweede competitiewedstrijd in het Bingoal Stadion het Limburgse Roda JC. Na het 0 – 0 gelijkspel in Doetinchem waarin de Hagenaars, gezien de vele kansen, eigenlijk twee punten hebben laten liggen kwam nu de ploeg uit Kerkrade op bezoek. De selectie van de nieuwe trainer Bas Sibum kende een uitstekende competitie start door Helmond Sport met een 4 – 1 nederlaag weer naar huis te sturen.

Wedstrijd

Bij rust keken de Hagenaars al tegen een 0 – 3 achterstand aan wat tevens ook de eindstand werd.

1e Helft

In de eerste tien minuten hadden de Limburgers al met 3 – 0 voor kunnen staan. In de tweede minuut voorkwam Henri Koudossou met een sliding op de doellijn dat de inzet van Walid Ould-Chickh die doelman Hugo Wentges al gepasseerd was over de doellijn zou gaan. Zes minuten later voorkwam doelman Hugo Wentges op een schot van Pena Zauner de 0 – 1 door de bal over de achterlijn te tikken. Niet veel later viel dan toch de openingstreffer voor de bezoekers door Pena Zauner die uit een assist van Maximimillian Schmid de bal tegen de touwen schoot. De thuisploeg kon daar niets tegenover stellen en kwam niet verder dan een verdwaald afstandsschot van Dhoraso Klas die ruim overging.

Buitenspel

Na een half uur kwam de ploeg van trainer Bas Sibum op een 0 – 2 voorsprong door opnieuw Zauner maar de geboren Duitser vertrok uit buitenspelpositie waarbij de assistent scheidsrechter niet echt bij de les was.

Derde treffer

Vijf minuten na de 0 – 2 werd het lot van de ploeg van trainer Darije Kalezic definitief bezegeld door Ould-Chikh die op aangeven van Arjen van der Heide de doelman van de thuisploeg met een droge knal het nakijken gaf.

Na de rust met Rafael Struick voor Joel Ideho en de deze week aangetrokken Noor Daniel Granli voor Daryl Werker begonnen de Hagenaars aan de ‘onmogelijke’ opdracht om toch nog een resultaat te halen uit deze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De thuisploeg stond nu wel beter gepositioneerd in verdedigend opzicht maar kon aanvallend nauwelijks een vuist maken. De enige mogelijkheid viel zo’n tien minuten voor tijd te noteren toen een voorzet vanaf rechts ingekopt werd door Henk Veerman maar zijn inzet verdween een meter of twee naast het doel van doelman Koen Bucker.

Nul schoten op doel

De aanvallende onmacht van de Hagenaars kan het beste geillustreerd worden door het feit dat er geen een schot tussen de palen bij de bezoekers belandde.

Nog geen reëel beeld

Trainer Darije Kalezic heeft altijd aangegeven dat zolang zijn selectie niet compleet is het niet reëel is om te verwachten dat zijn ploeg een rol van betekenis zou kunnen spelen in het begin van de competitie. Ervan uitgaande dat dat na 1 september wel het geval is zijn we benieuwd hoe de vlag er dan voorstaat.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Roda JC :  0 – 3 (0 – 3)

Scoreverloop : 11e min. 0 – 1 Pena Zauner, 30e min. 0 – 2 Pena Zauner, 35e min. 0 – 3 Ould-Chikh

Gele kaarten : Komljenović, Werker, Waem ( ADO Den Haag), Pena Zauner, Krasniqi (Roda JC)

Scheidsrechter : Jochem Kamphuis

Toeschouwers : 5.895

Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Asante, waem, Klas, Koudossou (85/ Siereveld), Absalem, Ideho (46/Struick), Komljenović (84/Gustina), Werker (46/ Granli), veerman, Sellouki

Opstelling Roda JC : Bucket, Didden, Koglin, Bijleveld (85/Krasniqi), Spieringhs, Pena Zauner (72/Daneels), Schmid 82/Bangura), Ould-Chikh (73/Ouaissa), Kongolo, v.d.Heide (85/Vossebelt), Reith

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl