ADO Den Haag geeft juiste antwoord door FC Emmen met 3 – 0 naar huis te sturen

ADO Den Haag heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek gerevancheerd voor de 2 – 1 nederlaag van afgelopen maandag bij VVV Venlo. In het Bingoal Stadion werd FC Emmen met 3- 0 verslagen na een 2 – 0 voorsprong bij rust.

Wijzigingen

Kalezić voerde enkele wijzigingen door ten opzichte van het verloren duel met VVV Venlo. In de defensie werd Daniel Granli (was ziek werd gecommuniceerd) vervangen door Justin Che, terwijl Silvinho Esajas plaatsmaakte voor Lasse Vigen Christensen op het middenveld.

Voorsprong

De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong. Na een fraaie combinatie tussen Daryl van Mieghem en Jort van der Sande belandde de bal bij clubtopscorer Henk Veerman die wegdraaide en op koelbloedige wijze zijn 14e treffer scoorde en daarmee de 1 – 0 op het scorebord zette. Enkele minuten later was de Volendammer dicht bij zijn volgende treffer. Uit een voorzet van Che drukte de spits af, maar het schot werd dusdanig van richting veranderd dat de bal niet tussen de palen belandde.

Christensen

De 2 – 0 viel een kleine tien minuten voor het rustsignaal. Che legde de bal terug op de rand van het zestienmetergebied, waarna de Deen uithaalde en een ogenschijnlijke houdbare schuiver achter doelman Jan Hoekstra zag verdwijnen (2 – 0).

Tweede helft

Na rust was het een stuk minder bij de thuisploeg. De bezoekers uit Drenthe zochten wel meer de aanval maar echt uitgespeelde kansen wist het elftal van trainer Fred Grim niet te creëren. Het overwicht van de thuisploeg bleef aanwezig en ondanks kansen voor onder meer Veerman en invaller Alex Schalk bleef de stand ongewijzigd. Uiteindelijk diep in de blessuretijd viel dan toch nog de derde Haagse treffer.  Jort van der Sande nam de bal fraai mee vanaf de middenlijn en liep door tot aan het strafschopgebied, waarna hij op listige wijze afrondde (3 – 0).

ADO loopt in op Roda JC

Door de winst en het onverwachte puntenverlies van Roda JC, thuis tegen Jong FC Utrecht (0 – 0) blijft ADO 3e en is de Limburgers nu tot op één punt genaderd.

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Emmen :    3 – 0  (2 – 0)

Scoreverloop: 15e min. 1 – 0 Veerman,  36e min. 2 – 0 Christenen, 90+5 min. 3 – 0 v.d.Sande

Gele kaart : Hardeveld (FC Emmen),

Scheidsrechter : Robin Hensgens

Toeschouwers : 7.652

Opstelling ADO Den Haag: Marsman, Asante, v.Hintum (79/Koudossou),  Waem, Sürmeli (79/Klas),  Christenen(66/Esajas), Che (86/Absalem), v.Mieghem, v.d.Sande, Idaho (66/Schalk), Veerman

Opstelling FC Emmen: Hoekstra, Schouten,  Hardeveld (62/Burnet), te zwierik, Kieftenbeld,Parzyszek (70/Brouwer), Ubbink (70/Konings), Landu, Vlak (77/Scholte), Dirksen, Smeets (62/Bernadou)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo