ADO Den Haag gaat met 1 – 2 nipt onderuit tegen Sparta Rotterdam

Na het trainingskamp van vorige week met drie oefenwedstrijden stond dinsdagmiddag de oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen eredivisionist Sparta Rotterdam op het programma. Op Sportpark Pr.Irene in Rijswijk werd om 14.30 uur door scheidsrechter Mike de Bruin  voor de aftrap gefloten. Na een 1 – 1 ruststand trokken de Rotterdammers met 1 – 2 aan het langste eind.

Henk Veerman

De net aangetrokken centrumspits Henk Veerman maakte vanaf de eerste minuut al zijn opwachting in de basiself van trainer Darije Kalazic.

1e Helft

De Rotterdammers, die overigens met slechts twee spelers uit de beoogde basiself aantraden ( Lauritsen en Kitolano), pakten na een kwartier de voorsprong in de persoon van Mehmet Yuksel. Het eerste wapenfeit in Rijswijk overigens was na vier minuten en kwam op naam van Malik Sellouki voor de thuisploeg maar zijn schot ging voorlangs het doel van oud-ADO doelman Yuri Schhoonderwaldt. De thuisploeg was even van slag en probeerde weer het initiatief te pakken. Na een klein half uur kregen de bezoekers de kans om de voorsprong uit te breiden maar Delano Vianello kreeg de bal niet langs doelman Hugo Wentges die uitstekend ingreep. Nauwelijks twee minuten later kreeg Camiel Neghli een vergelijkbare kans maar opnieuw Wentges wist erger te voorkomen. In de laatste tien minuten tot de rust kregen de Hagenaars wat mogelijkheden maar het ontbrak aan precisie in de uitvoering. Ook Dhoraso Klas probeerde het van afstand maar zijn schot verdween ruim over het doel van de bezoekers. In de extra tijd bepaalde Kürsad Sürmeli met een prachtig schot vanaf een meter of twintig de ruststand op 1 – 1.

Na de rust waar beide ploegen met dezelfde elf de wedstrijd weer voortzetten waren er kansen en mogelijkheden voor zowel de thuisploeg als de bezoekers. Het was Sparta dat in de 70e minuut toch weer de voorsprong pakte door een goal van de ingevallen Pedro Aleman waarbij doelman Wentges niet helemaal vrijuit ging. Vlak voor het eindsignaal kreeg invaller Pascal Struick voor de Hagenaars nog een kans maar hij zag zijn schot recht in de handen van doelman Schoonderwaldt verdwijnen.

Open dag

Komende zaterdag 5 augustus op de open dag komt de ploeg van Kalazic nog eenmaal voor de competitiestart (11 augustus uit tegen De graafschap) in actie. Tegenstander is RC Genk O23. De wedstrijd in het Bingoal Stadion begint om 14.00 uur

Karakteristieken

ADO Den Haag – Sparta Rotterdam : 1 – 2  (1 – 1)

Scoreverloop : 15e min. 0 – 1 Yuksel, 45 + 1 min, 1 – 1 Sürmeli, 70e min. 1 – 2 Aleman

Scheidsrechter : Mike de Bruin