ADO Den Haag flikt het weer!

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de competitie in het eigen Bingoal Stadion hervat met een overwinning. Bij rust keek de thuisploeg nog tegen een 0 – 2 achterstand aan maar stelde na rust orde op zaken en sloot de wedstrijd met een 5 – 3 winst af.

Karakter

De Hagenaars toonden weer karakter. Al voor de tiende maal kwam het team van trainer Darije Kalezić terug van een achterstand in een waar spektakelstuk. Voor de rust namen de bezoekers een 0 – 2 voorsprong. Na ruim een kwartier kwamen de superboeren een 0 – 1 voorsprong door een treffer van David Flakus Bosilj waarbij Tyrese Asante zich wel heel makkelijk uit liet spelen. Hiervoor was het Joel Ideho (met name in de 1e helft goed op dreef) die makkelijk zijn directe tegenstander wist te passeren en de bal op een presenteerblaadje gaf aan Henk Veerman maar de Volendammer schoot de bal hoog over. Na de 0 – 1 had de thuisploeg bepaald pech. In twee opeenvolgende scrimmages was het eerst Silvinho Esajas die op het laatste moment, voordat hij uit kon halen, de bal nog van zijn voet weggehaald zag worden en niet veel later zag Jort van der Sande zijn kopbal op de lat uiteen spatten. Zo’n tien minuten na de openingstreffer kregen de Hagenaars een nieuwe klap te verwerken. Daniel Granli die weer in de basis stond ging gruwelijk in de opbouw in de fout door de bal in de voetbal van Basar Őnal te schuiven waarna de aanvaller vanaf de rand van de zestien met een schot in de korte hoek doelman Tim Coremans het nakijken gaf: 0 – 2.

Wederopstanding

Na de rust met Lasse Vigen Christensen voor de opnieuw teleurstellende Granli in de ploeg stelde de thuisploeg binnen twintig minuten orde op zaken. Al na drie minuten was het Silvinho Esajas die de bal uit een afgeslagen corner van Daryl van Mieghem voor zijn voeten kreeg en de bal van dichtbij kon binnenschieten: 1 – 2. Gesterkt door deze vroege aansluitingstreffer gingen de Hagenaars op zoek naar meer. Na een kwartier spelen viel dan ook de gelijkmaker. Op aangeven van Van Mieghem schoot van der Sande de bal bij de tweede paal binnen: 2 – 2.

Voorsprong

Na ruim twintig minuten kwam de ploeg uit de Hofstad voor het eerst op voorsprong. Asante stond aan de basis van de derde Haagse treffer door na goed ingrijpen de bal te onderscheppen en mee te geven aan Van Mieghem. De rechterspits bediende topscorer Veerman die doelman Thijs Jansen het nakijken gaf: 3 – 2.

Hagenaar Mahi trekt stand gelijk

De nog maar een paar minuten in het veld staande Mimoun Mahi (ooit begonnen bij HSV Escamp) trok binnen vier minuten de stand namens de bezoekers weer gelijk: 3- 3.

Haags kwartiertje

In het Haagse kwartiertje rekende de thuisploeg definitief af met de ploeg uit Doetinchem. Eerst was het Ideho die een voorzet op maat van Lasse Vigen Christensen met het hoofd binnenknikte: 4 – 3. Als klap op de vuurpijl wist Van Mieghem, na goed voorbereidend werk van Ideho, ook nog het net te vinden en bepaalde daarmee de eindstand op: 5 – 3.

Redding doellijn Veerman

Veerman deed vier minuten voor tijd nog van zich spreken door met het hoofd de bal, staande op de doellijn, de bal over zijn eigen doel weg te werken en voorkwam daarmee nog een bloedstollende eindfase.

Tweede plaats in de stand

Door de winst en doordat Roda JC zijn thuiswedstrijd tegen Helmond Sport afgelast zag worden, neemt ADO Den Haag nu de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie in.

Karakteristieken

ADO Den Haag – De Graafschap :
  5- 3  (0 – 2)

Scoreverloop : 16e min. 0 – 1 Bosilj, 27e min. 0 – 2 Őnal, 48e min. 1 – 2 S.Esajas, 59e min. 2 – 2 v.d.Sande, 67e min. 3 – 2 Veerman, 71e min. 3 – 3 Mahi, 77e min. 4 – 3 Ideho, 79e min. 5 – 3 v.Mieghem

Gele kaart : Schoppema (De Graafschap)

Scheidsrechter : Joey Kooij

Toeschouwers : 7.535

Opstelling ADO Den Haag : Coremans, Asante (74/ Che), v.Hintum, Granli (46/Christensen), Waem, Surmeli, S.Esajas, v.d.Sande, v.Mieghem, Veerman (90+2 min. Siereveld), Ideho (82/ Absalem)

Opstelling De Graafschap : Jansen, Schenk, Bosilj (69/v.Gilst),Warmerdam, Haen (69/ Seuntjens) , Colyn (69/ Mahi) (82/Hassan),Hardeman, Fortis, Brittlijn, Schoppema, Őnal (78/v.d Heiden)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Pepijn Sonderen