Aansprekende overwinning TOGB-zaterdag

Archief beeld BSC’68 – SVO Buytenpartk

Op een zon overgoten sportpark het Hoge Land heeft de zaterdagselectie van trainer-coach Raymond Kraaijbeek een verdiende overwinning geboekt op nummer 3 BSC’68. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-1 voor de geel zwarten.

Opening

TOGB startte het duel met BSC’68 offensief. Het leverde een aantal mogelijkheden op voor de gastheren, maar geen goal. Het waren de gasten van BSC’68 die in de 16e minuut de score opende. Een vrije trap van de formatie werd niet goed ingeschat door de TOGB-verdediging en fraai binnengeschoten, 0-1. Na de achterstand ging TOGB opzoek naar de gelijkmaker. Geduldig werd er gezocht naar een gaatje bij het compact verdedigende BSC’68.

Gelijkmaker

Na een uitstekende sliding van Yorick Breed werd Jack Ammerlaan vrijgespeeld. Zijn voorzet bereikte Emercan Bagcan die zag dat zijn inzet werd gestopt door de keeper van BSC;68. De rebound was vervolgens een prooi voor Tim Mourits die op de juiste plek stond om de rebound binnen te werken, 1-1.

Overtroefden

In de 2e helft nam TOGB het initiatief, waarbij er door de gastheren een tandje werd bij geschakeld. Binnen 3 minuten stuurde Thijs Modderkolk Jack Ammerlaan op rechts diep. Ammerlaan zijn voorzet was een prooi voor Emercan Bagcan. De spits zette met zijn doelpunt TOGB op een terechte en snelle 2-1 voorsprong. BSC’68 werd op heel het veld afgetroefd in de duels. TOGB bleef de druk opvoeren om de marge te vergroten. Uit een corner van Koen van den Broek kopte Rob Gerritsma de bal door naar de vrijstaande Dave Ammerlaan. De verdediger knalde de 3-1 binnen. Het laatste kwartier controleerde TOGB de wedstrijd en stapte terecht als winnaar van het veld.

Na vier redelijk eenvoudige overwinningen was dit een aansprekende overwinning op een ploeg uit de top drie van de ranglijst. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper CKC op het programma. Dit team heeft dit seizoen nog niet verloren. TOGB wil de lijn graag doorzetten en revanche voor de eerdere nederlaag op het eigen veld.