Update:Niet raar maar waar: ODB zondag stopt. Martin Abbenhuis nieuwe trainer Duindorp SV. Persbericht ODB toegevoegd

We kregen vrij snel na de publicatie van dit artikel de officiële bevestiging vanuit ODB.

ODB stopt met (selectie-)voetbal op zondag

Een week eerder dan oorspronkelijk gepland, werd de jaarlijkse ledenvergadering van ODB belegd. Vanavond, donderdag 12 mei, was deze buitengewone ledenvergadering.

De reden hiervoor werd al snel duidelijk gemaakt door Voorzitter Erwin Swagerman; ODB stopt met de standaard A-categorie op zondag.

Er blijven simpelweg te weing teams over om een competitie te kunnen spelen in de A-categorie (selectie) op zondag. Recreatief voetbal en 2e of 3e elftallen zouden nog wel op zondag kunnen blijven spelen. De vraag is echter of dit nog wenselijk is, en zeker ook hoe de teams daar zelf tegenaan kijken.

ODB is dit jaar al onder leiding van trainer Patrick Demmers met senioren-voetbal op zaterdag gestart. De selectie van zondag zal dus volgend seizoen samengevoegd worden met de selectie van de zaterdag. Aan Patrick Demmers de taak om hier een nieuw selectie van te maken. Van zondag-trainer Martin Abbenhuis zal helaas afscheid genomen worden.

Raar of waar

We kregen twee weken geleden al de eerste signalen dat ODB gaat stoppen op de zondag en alleen nog op zaterdag prestatief gaat spelen. Navraag leerde ons dat het uitgangspunt van de club was en is om op zondag actief te blijven.

Omdat de zondagcompetitie in de 2e of 3e klas meer kilometers betekent dan meedoen in de eredivisie, is denken wij het besef gekomen dat het zondagvoetbal in West 2 echt klaar is en heeft volgens onze informatie ODB besloten de stekker uit de zondag te trekken.

Naast dit gerucht werd ook bij ons bekend dat Martin Abbenhuis de overstap gaat maken naar Duindorp SV als opvolger van Remco Torken. Een logische stap voor Abbenhuis die graag met ODB de stap had gemaakt naar de 2e klasse maar werd ingehaald door de tijd.

Zolang niet officieel bevestigd is dit raar, maar wij denken dat dit waar is.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten