Statement ADO Den Haag omtrent wanordelijkheden bij uitwedstrijd tegen NAC. Geen ADO ‘supporters’ meer in uitwedstrijden in play-offs

Afgelopen dinsdag zijn er grote vernielingen toegebracht aan een aantal bussen die werden ingezet voor de verplichte buscombi. De vernielingen hebben zowel op de heen- als de terugreis plaatsgevonden. Hiermee krijgt de play-offwedstrijd tegen NAC voor ADO Den Haag toch een nare nasmaak. Dit soort misdragingen worden door ADO Den Haag t.a.t. afgekeurd. Het is onbegrijpelijk dat er moedwillig vernielingen worden aangericht aan bussen van onze gewaardeerde partner én ADO Den Haag supporter.

De schade aan de Van Heugten Tours bussen is enorm. Daarnaast is het voor de betreffende buschauffeurs en stewards een onveilige en nare ervaring geweest. Voor ADO Den Haag is heel duidelijk een grens overschreden. De club voelt zich daarom genoodzaakt maatregelen te treffen.

ADO Den Haag heeft daarom besloten in een eventueel volgend uitduel in de play-offs geen buscombi in te zetten. Gezien het feit dat de wedstrijden in de nacompetitie als risicowedstrijden worden beschouwd door de KNVB, en de autocombi daarmee automatisch vervalt, zullen er dus bij de volgende uitwedstrijd geen supporters van ADO Den Haag meereizen.

ADO Den Haag heeft haar excuses aangeboden aan de getroffen chauffeurs en stewards en aan onze partner Van Heugten Tours voor het gedrag van een deel van de supporters. Tevens heeft de club besloten aangifte te doen bij de politie voor de vernielingen aan de bussen.

Wij beseffen ons terdege dat wij hiermee ook supporters treffen die het beste met de club voor hebben en de ploeg op een positieve manier willen steunen. Helaas zijn zij nu ook de dupe van deze misdragingen. De club gaat zich beraden hoe zij in de toekomst het bijwonen van uitwedstrijden zal faciliteren voor eenieder die zich wel kan gedragen.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten