VELO speelt onnodig gelijk tegen Monnickendam

VELO wilde in deze wedstrijd duidelijk revanche nemen van de nederlaag van vorige week bij AFC maar moest na een 1-0 voorsprong bij rust toch genoegen nemen met een teleurstellende 1-1 remise.

VELO startte goed en ging met snelle aanvallen op zoek naar het eerste doelpunt. In de eerste 20 minuten waren er al de nodige doelkansen maar bij Sergi Roeleveld, Daan van Rossum, Mo Ozdemir en Max Spilker stond het vizier niet op scherp. Rond de 20e minuut wist VELO wel het net te vinden. Verdediger Sijmen de Waard verslikte zich in een voorzet van Sergi Roeleveld en goaltjesdief Ricky van Mierlo was er als de kippen bij om deze buitenkans te benutten en doelman Dani Koster eenvoudig te passeren, 1-0.

Met deze voorsprong al in de tas ging VELO op zoek naar nog meer doelpunten om in de 1e helft al het verschil te kunnen maken. Er kwamen ook weer doelkansen via Sergi Roeleveld, Max Spilker en Mitchell Weissenberg maar in de magere voorsprong kwam geen verandering.

Na de thee kreeg VELO al snel een grote kans om de voorsprong te verdubbelen. Diep gestuurd door Sergi Roeleveld speelde Ricky van Mierlo de bal over de uitlopende doelman Dani Koster maar die wist met zijn armen omhoog toch nog het verwachte doelpunt te voorkomen. Rond de 52e minuut was het schrikken voor VELO toen een afstandschot van Donny Reugebrink boven VELO-doelman Deniz Pamuk uiteenspatte op de lat. Monnickendam toonde meer brutaliteit en kreeg in de 62e minuut loon naar werken. Na slecht uitverdedigen kwam de bal via Donny Reugebrink bij Jim Visser die de gelijkmaker op het niet werkende scorebord bracht, 1-1.

VELO, met Lars de Jong voor Max Spilker en later ook nog Kenan Schenkeveld en Jessy van Egmond voor Mo Ozdemir en Mitchell Weissenberg, probeerde het wel om de draad weer op te pakken maar speelde te vaak de onzuivere lange bal en was onzorgvuldig bij het uitverdedigen. Rond de 70e minuut was de schrik groot bij een  terugspeelbal van Reinier Maartense op doelman Deniz Pamuk die de bal eenvoudig leek te stoppen maar via een polletje ging de bal over de voet van de doelman en gelukkig voor VELO nog net naast het doel.

In de slotfase kreeg VELO nog een paar mooie kansen om toch de drie punten te pakken maar een schot van Ramon Ripson, uitgeroepen tot Man of the Match, belandde in het zijnet en een pegel van Daan van Rossum werd met een snoekduik van doelman Dani Koster nog net tot corner verwerkt. Zo bleef het tot teleurstelling van staf en spelers bij 1-1 en moet de blik weer vooruit naar de volgende wedstrijd. As. Zaterdag speelt VELO uit tegen Voorschoten ’97 waarvan in de 1e wedstrijd nog ruim met 3-1 werd gewonnen. VELO  speelt nu erg wisselvallig en zal goed voor de dag moeten komen om weer een goed resultaat te behalen.

Redactie: Louis de Letter