GDA houdt na 0-2 overwinning bij ODB (zat) kopgroep in zicht

GDA boekte zaterdag 12 maart een belangrijke zege, aan de Albardastraat werd thuisploeg ODB door doelpunten van Jordy Taal en een eigen inzet van Bas Swillens met 0-2 verslagen.

De wedstrijd begon klokslag half drie en beide ploegen wisten vooraf dat het aanhaken of voorlopig afhaken was. GDA was voetballend beter dan de gastheren maar ODB gooide er een dosis werklust tegenaan waardoor de eerste helft een bijna gelijkwaardig beeld liet zien. De eerste mogelijkheid viel weer binnen 30 seconde en net als vorige week tegen Houtwijk was ook nu Michael van Zwam betrokken bij deze mogelijkheid, de snelle buitenspeler loste een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot maar via een ODB been belandde de bal op de lat boven de vaststaande ODB goalie Bas Swillens, voor de rebound kwam Gökmen Coban net iets te laat om de bal de goede richting te geven. ODB probeerde aan te vallen maar de gehele GDA verdediging stond goed hun mannetje. In de tegenaanval leek wederom Michael van Zwam op weg naar de openingsgoal maar nu stuitte van Zwam op doelman Swillens.

Beide ploegen hadden bijna evenveel balbezit maar GDA bleef de meest gevaarlijke ploeg, beide teams gingen met een 0-0 stand de kleedkamer in. Na rust had GDA tussen minuut 5 en 35 het beste van het spel. In de 57e minuut kwamen de Loosduiners terecht op voorsprong, Jordy Taal kwam op het middenveld in balbezit en zette zelf de aanval op door de bal met de buitenkant van de schoen mee te geven aan Jeroen Mantel zijn voorzet bereikte Jordy Taal en met een simpele voetbeweging tikte Taal de bal bij de eerste paal binnen 0-1. De uitblinkende Jordy Taal vierde zijn persoonlijke feestje met zijn Opa en Vader die langs de kant als Jordy’s grootste fans plaats hadden genomen. ODB speelde veelal de lange bal waar GDA captain Dennis Lubout alle kopduels van de fysieke ODB aanvallers won.

GDA had een aantal riante mogelijkheden om het duel snel in de tweede helft te beslissen maar twee grote één op één kansen van Gökmen Coban verdwenen net langs de voor GDA verkeerde kant van de paal. ODB trainer Patrick Demmers wisselde aanvallend en de thuisploeg gooide er een stevig schepje bovenop waarin ODB zich een tikkeltje van hun onsportieve kant liet zien toen bij een blessure door GDA bewust uitgeschoten bal niet teruggegeven werd, maar goed dat is meer een herenafspraak en als ploeg moet je daar in het heetst van de wedstrijd altijd op voorbereid zijn. GDA stond bij die inworp met teveel mensen voor de bal en de aanvaller leek richting strafschopgebied te gaan, echter stak Arnout Ooijevaar daar ten koste van een overtreding en een daarop volgende gele kaart een stokje voor. De daaruit toegekende vrije trap hobbelde gevaarlijk langs de buitenkant van de paal langs het GDA doel.

GDA kon in de slotfase geen balbezit houden en ODB pompte elke bal richting 16 meter gebied van de Loosduiners. Bij één van die aanvallen smeekte half ODB bij de scheidsrechter om een penalty wegens vermeend hands maar de leidsman wilde daar niets van weten. In de 90e minuut kon de ingevallen Donny Palm op links in de tegenaanval en zijn pass bereikte Noa Schoenmaker die de bal voor het doel bracht, de onfortuinlijke ODB keeper Swillens tikte het leer zelf met de punt van zijn schoen in de bovenhoek 0-2. Na de aftrap van ODB floot de scheidsrechter meteen voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week speelt GDA thuis tegen sv Erasmus, beide ploegen ontlopen elkaar in de stand niet zoveel, Erasmus staat er met twee verliespunten minder iets beter voor.
      De uitwedstrijd in november 2021 werd door GDA aan de Erasmusweg met 2-1 verloren.