DSVP en vv Verburch houden zich in evenwicht

Zoals zo vaak in een wedstrijd die in 0-0 eindigen zijn de verdedigingen het sterkst. Beide ploegen kregen kansjes maar geen uitgespeelde.

DSVP zette wel hoge druk, maar door een meerderheid aan verdedigers kwam vv Verburch hier goed onderuit. Alleen op het middenveld was DSVP de winnende ploeg. De Verburch spits Dave Zwinkels werd door zijn snelheid gezocht, maar Gerben van Rossum liep uitstekend te verdedigen, zodat dit ook geen gevaar opleverde.

Een vrije trap van Rutger Zeelenberg en een voorzet van Rowdi die niet het doel kan benaderen waren de opzienbarende momenten voor de rust 0-0.

In de tweede helft was DSVP door de hoge druk wel de bovenliggende partij maar tot echte 100% kansen kwam het niet. Aan de andere kant was het Dave Hes die een doorkopbal van Dylan Boere uit de hoek ranselde en Gerben van Rossum die met een perfecte sliding Dave Zwinkels de doortocht belette.

Tien minuten voor tijd kwam vv Verburch met tien man te staan. Scheidsrechter gaf Manuel Bongers een directe rode kaart wegens het geven van een “knietje” aan Gerben van Rossum. Eindstand der halve 0-0. Waar beide trainers tevreden mee waren. Het debuut van Nick van der Eijk, die vijftien minuten voor tijd inviel, is zeker nog wel het vermelden waard.

Zaterdag speelt DSVP in Wateringen tegen KMD, dat even als DSVP ook met 0-0 gelijk speelde tegen Schipluiden.

Redactie: Henk Brink
    Foto’s: Lenie Kaptein