Gehavend RKAVV knokt zich naar spectaculaire remise

RKAVV heeft in Purmerend met 3-3 gelijk gespeeld tegen Purmersteijn. Een punt dat RKAVV koestert, want het mistte in Noord-Holland bijzonder veel spelers. Ook tijdens de wedstrijd zag het twee spelers geblesseerd uitvallen. Ondanks dat bogen de Leidschendammers in het laatste kwartier een 3-1 achterstand om naar een 3-3 eindstand.

Maurizio Ceccucci moest een flinke puzzel leggen om tot zijn basiself te komen. RKAVV kon niet beschikken over Zakaria Amrani, Ayoub Boukhari, Hayden Bergen, Yani Bouras, Edwin Agyare en Yaïr Sidoel. Het resultaat dat uit de puzzel kwam bleek nog wat onwennig voor de spelers. RKAVV startte tegen Purmersteijn erg matig. Het was slordig en niet bij de les. Al binnen vijf minuten profiteerde Purmersteijn. Thomas Schaap krulde de 1-0 in het doel. Wat RKAVV liet zien was niet goed, maar langzamerhand probeerde het steeds verder vooruit te komen. Dit leverde echter geen kansen op.

Halverwege de eerste helft raakte tot overmaat van ramp Justin van Rijswijk geblesseerd. RKAVV had het niet makkelijk en doelman Mike Ten Kroode hield met een knappe redding zijn ploeg op de been. Vijf minuten voor rust kwam RKAVV toch tot scoren. Na een mooie aanval trok Khasayer Saeb de bal terug en schoot Jeremy van Lochem de 1-1 binnen. Een sterk einde van de eerste helft volgde, maar de ploegen ging met een 1-1 stand aan de thee.

Alle goede bedoelingen van het strijdplan van RKAVV konden na rust meteen weer de prullenbak in. Binnen twee minuten kon Mylan Polman van dichtbij de 2-1 maken. Hierbij raakte ook Mike van Toor geblesseerd. Hij werd vervangen door eerstejaars A-junior Bas van der Sterre. RKAVV kon ook na de nieuwe achterstand geen vuist maken. Toen Purmersteijn via Mak Trezner vijfentwintig minuten voor tijd op 3-1 kwam leek de wedstrijd dan ook gespeeld.

RKAVV herpakte zich een kwartier voor tijd. Tristan Croes leek de aansluitingstreffer te maken, maar zijn harde kopbal werd knap gered door doelman Van Santen. Uit een corner die volgde scoorde Croes alsnog en wel op zeer fraaie wijze. Met een omhaal promoveerde Croes een afvallende bal tot doelpunt: 3-2. RKAVV kreeg vleugels en nog geen minuut later lag ook de 3-3 in het doel. Robin Steffens haalde op de rand van het strafschopgebied hard uit en zag zijn poeier fraai doel treffen: 3-3.

Een spectaculaire slotfase diende zich aan. Eerst ontstonden er wat hachelijke situaties voor het doel van RKAVV, maar de Leidschendammers kregen in de blessuretijd de beste kansen om alsnog met drie punten van het veld te stappen. Na een razendsnelle uitbraak gingen Jeremy van Lochem en Remco Overdevest op het doel af. Ze speelden het echter niet goed uit en dus was de kans verkeken. In de slotminuut ging Overdevest alleen op de doelman af. Overdevest omspeelde keeper Van Santen maar kwam in een te lastige hoek uit, waardoor zijn schot in het zijnet belandde.  Zo eindigde het treffen tussen Purmersteijn en RKAVV, net als in augustus, opnieuw in 3-3.