VELO stelt teleur bij AFC

De ene wedstrijd is de andere niet. Zo wint VELO overtuigend en verdiend van de nr. 2 Nootdorp en een week later speelt VELO ver onder de maat tegen het laaggeklasseerde AFC en stapten de Wateringers zonder de punten terug de bus in.

Vanaf de start toonde AFC al meer inzet, was meer aan de bal zonder nog echt gevaarlijk te worden. Rond de 10e de eerste domper voor VELO toen Joey Kouters zich met een blessure moest laten vervangen door Sergi Roeleveld. In de 12e minuut een grote kans voor AFC via Mitchell Faerber maar zijn inzet, op aangeven van Soufiane Hetli, strandde op de paal. VELO probeerde het wel maar speelde te slordig en leed teveel balverlies. Na een half uur de eerste doelpoging van VELO maar de AFC-doelman was net iets eerder bij de bal voor Sergi Roeleveld, op een assist van Daan van Rossum, kon afdrukken. AFC zocht steeds meer de aanval maar twee doelpogingen van Zep Swijghuisen Reigersberg gingen over het doel. VELO probeerde het ook wel om tot scoren te komen maar bij Ramon Ripson, Roderick Meinema en Sergi Roeleveld stond het vizier ook niet op scherp.

In de 2e helft, met Vince van Egmond voor Daan van Rossum, was het toch VELO dat rond de 55e minuut onverwacht op voorsprong kwam. Ricky van Mierlo, diep gestuurd door Sergi Roeleveld, faalde niet alleen voor de AFC-doelman en bracht de 0-1 op het scorebord. Iedereen dacht aan buitenspel maar de vlag van de KNVB- assistent ging niet omhoog en ondanks protesten van AFC werd het doelpunt goedgekeurd. De vreugde was echter van korte duur want een paar minuten later was het al 1-1 via Zep Swijghuisen Reigersberg.

AFC nam steeds meer het initiatief en het werd voor VELO steeds moeilijker om onder die druk vandaan te komen. Behoudens enkele counters van VELO met doelpogingen van Ricky van Mierlo en Roderick Meinema was het AFC dat met meer overtuiging op jacht ging naar de voorsprong maar verdedigend bleef VELO nog overeind en doelman Deniz Pamuk wist met enkele fraaie reddingen nog een achterstand te voorkomen. Lars de Jong, Jessy van Egmond en Reinier Maartense werden als verse krachten ook nog ingebracht om de wedstrijd een andere wending te geven. Helaas mocht dat niet baten want het was AFC dat rond de 80e minuut de trekker overhaalde. Een inzet van Dino Janssen werd nog half gekeerd door VELO-doelman Deniz Pamuk waarna Mitchell Faerber de genadeklap kon toedienen, 2-1.

Gelet op het aantal kansen had de nederlaag voor VELO groter kunnen zijn maar gelukkig werd er niet meer gescoord. VELO droop teleurgesteld af richting de kleedkamer en AFC pakte verdiend deze overwinning.

As. zaterdag speelt VELO, nr. 5, thuis tegen Monnickendam, de nr. 6 op de ranglijst. VELO zal dan veel beter voor de dag moeten komen om niet alleen de drie punten te pakken maar ook om niet verder af te zakken op de ranglijst.

Redactie: Louis de Letter