SVC’08 wint belangrijke zes punten wedstrijd tegen Te Werve

Trainer Jeffrey Frijters( SVC’08): ‘Dit hadden we nodig’

SVC’08 wint belangrijke zespunten wedstrijden tegen Te Werve

Nico Mos

SVC’08 draait de laatst weken niet goed en scoort nauwelijks (slechts 10 goals voor, red.). Maar in de wedstrijd tegen Te Werve kwam daar een eind aan (3-0), Zeker voor rust was het kijkspel zeer matig, maar de voorsprong werkte voor de thuisclub bevrijdend. Komende zaterdag gaat SVC’08 op bezoek bij koploper UVS.

De eerste minuten waren op een paar hoekschoppen na voor SVC’;08 niet noemenswaardig. SVC’08 nam weliswaar het initiatief, maar dat mondde niet uit in kansen. Tegenstander Te Werve voetbalde leuk mee, maar dat was tot het strafschopgebied. Beide teams waren slordig in de passing waardoor veel ballen niet aankwamen. Een echte degradatie wedstrijd zo gezegd.

Ban gebroken

Drie minuten voor rust werd de ban bij SVC’08 – van het niet scoren – gebroken. Said Alpaslan zetten een aanval op en passte breed op Jordy de Bruin. Zijn voorzet werd op de juiste waarde geschat door Jesse Boateng (1-0). Er viel een last af van SVC’08. Na de thee kabbelde de wedstrijd voort, maar er was bij SVC’08 toch echt de wil om een hogere score neer te zetten. Nadat er drie hoekschoppen achter waren geschoten, zodat er dus totaal geen kansen kwamen, was het in de 71e minuut toch raak. De opstomende Elliot Pattinama op de rechterkant kon een voorzet afleveren. Maar door de scrimmage voor het doel belandde de bal uiteindelijk bij Jesse Spaans. Hij kon op de rand van het strafschopgebied de hoek uitkiezen en scoorde de zo belangrijke 2-0. Twee minuten later was de wedstrijd ook qua stand gespeeld. Bij een langlopende aanval over verschillende schijven kreeg uitblinker Said Alparslan de bal in bezit en met een bekeken schot belandde de bal in de verre hoek. Buiten bereik van doelman Jay Veerman ( 3-0). Te Werve kon er niets tegenover zetten. De gehele wedstrijd overigens niet.

Als geroepen

Trainer Jeffrey Frijters (SVC’08) was zichtbaar opgelucht na afloop. “Dit doet veel met het vertrouwen van de ploeg. Eindelijk kunnen we de wedstrijd naar ons toe trekken en scoren we zelfs driemaal. Hopelijk is dit resultaat de aanzet tot meer punten.

Trainer Huib van Oostrom Soede was kort maar krachtig. “Het was van onze kant slecht en tactisch lieten een aantal het afweten”.