augustus 16, 2022

Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen roept KNVB op amateurcompetities stop te zetten

Na de op vrijdag 26 november aangekondigde maatregelen omtrent het coronavirus, roept de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen de KNVB op de amateurcompetities stop te zetten.

Volgens Ben van Olffen, voorzitter van de organisatie, betekent niet trainen ook niet voetballen. Na 17.00 uur mogen sportcomplexen van amateurverenigingen niet meer betreden worden. Deze maatregel gaat vanaf aankomende zondag 28 november in, voor drie weken tot minstens 19 december. Van Olffen bestrijdt de noodzaak van de maatregelen niet, maar vindt wel dat iedereen zoveel mogelijk moet blijven bewegen. Volgens hem zou dit ook buiten de competities om kunnen. Tegen bijvoorbeeld clubs uit de buurt, zodat de reisafstanden beperkt blijven.

De KNVB daarentegen vindt dat het niet kunnen trainen na 17.00 uur direct gevolgen voor de fitheid van de bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland heeft. De KNVB roept de Tweede Kamer dan ook op om deze nieuwe maatregel met het kabinet te bespreken.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten