GDA krijgt Quintus op de knieën

In een zeer troosteloze entourage speelden GDA en Quintus een aardige partij, de gehele wedstrijd was GDA de bovenliggende partij en via doelpunten van Samir Ben Omar en Gökmen Coban pakte GDA met de 2-0 winst drie punten.

GDA had vanaf het beginsignaal van scheidsrechter van der Plas uit Rijnsburg het meeste balbezit maar kon dat nog niet in doelkansen uitdrukken. Pas in de 18e minuut viel er de eerste kans te noteren, Jeroen Mantel kon doorsteken en zijn inzet raakte de paal. In de 25e minuut leek Sander van der Ende alleen op de doelman af te gaan maar de verdediger snoepte hem nog net de bal af. Quintus kreeg in die eerste helft weinig voet aan de grond op een omhaal na die ruim over het GDA doel ging.

In de 43e minuut kon Didi Eesiah op rand van buitenspel doorgaan en kwam oog in oog met de Quintus doelman, Eesiah’s inzet rolde rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Beide ploegen zochten met de brilstand de kleedkamers op.

GDA dicteerde ook in de tweede helft het spel en kwam in de 74e minuut op een verdiende voorsprong, vanuit het middenveld een diepte pass die door Samir Ben Omar op waarde werd geschat en Samir kwam aan de zijkant van het doel uit, daar omspeelde hij de doelman en schoot langs een glijdende verdediger de bal in 1-0. Bij het doelpunt overstrekte Samir Ben Omar zijn lies waardoor hij noodgedwongen vervangen werd door Noa Schoenmaker.

GDA kreeg eindelijk loon naar werken en Quintus kon de hele wedstrijd al geen echte vuist maken. De Heulenaren probeerden wel de bakens te verzetten maar gaven nu nog meer ruimte in hun rug weg. Met de invallers Jordy Taal en Michael van der Zwam in de ploeg verdubbelde GDA in de 83e minuut de score, Michael van der Zwam werd op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd door Gökmen Coban keurig afgewerkt 2-0. GDA trainer Ronald Paats wisselde nogmaals en bracht Tim aan de Wiel voor de moegestreden Sander van der Ende. Een paar minuten later ging Michael van der Zwam alleen op de doelman af maar die kon met een uiterste inspanning het schot tot corner verwerken. Vlak voor tijd viel Quintus met man en macht aan en was er een scrimmage voor het GDA doel maar via de schoen van Jordy Taal werd de bal uitverdedigd.

Na zes minuten blessuretijd maakte scheidsrechter van der Plas een einde aan de wedstrijd.
Helaas regende het te hard voor de fotograaf er was echter één foto en een quote van de voorzitter van Quintus die wie u niet willen onthouden.

Deze voorzitter noemde een paar weken geleden in de Westlandse editie van het AD nog twee van zijn voorhoedespelers ‘Messi’ en ‘Ronaldo’ maar die gaven, om in de voorzitter Marcel Vis zijn termen te blijven, “vandaag niet thuis”. Inmiddels is zijn vlaggenschip niet meer ongeslagen.

Volgende week zou GDA een uitwedstrijd bij HMSH spelen maar door de Corona maatregelen kan er niet getraind worden en dan kan je zonder te trainen ook geen wedstrijd spelen. De bal ligt wat dat betreft bij de KNVB die de competitie voor standaardteams stil zou moeten leggen.