ZVV vrouwen pakt punt tegen Os Lusitanos

ZVV Den Haag Vr1 – Os Lusitanos Vr1 1

eindstand 4-4 (ruststand 1-2)

SPORTCAMPUS ZUIDERPARK – Stroef startend maar bij vlagen sterk spelend ZVV Den Haag Vrouwen doet zichzelf enorm tekort in de slotfase van de westrijd. Luttele minuten voor het eindsignaal kon Os Lusitanos toch nog langszij komen en de 4-4 aantekenen. De eindstand die door een onnodige persoonlijke fout aan Haagse zijde uiteindelijk werd bereikt.

De sterke ploeg uit Amsterdam met o.a. Dyanne Bito, Bouchra Moudou en Annebel ten Broeke (ex-ZVV Den Haag) begon heel furieus aan de wedstrijd en via de snelle en gevaarlijke nummer 5 deelde Os Lusitanos al na ruim tien minuten in de eerste helft een enorme dreunen aan ZVV Den Haag, 0-2. Na iets meer dan een kwartier in de eerste part was het de sterk spelende teamcaptain van de thuisploeg die de 1-2 erg knap binnenschoof achter de vertwijfelde topkeepster Jessica Overtoom! En dat was dan ook de ruststand.

In de tweede helft leek ZVV Den Haag weer niet op tijd wakker en wederom was het de nummer 5 van Os Lusitanos die de bal in minder dan 5 minuten de Haagse doel binnen tikte, 1-3. Maar na de plotselinge wake-up call rechtte de ploeg van het illustere Haagse trainersduo Havermans & Brand haar rug.

Tactisch leek coach René Havermans ‘iets’ te hebben gedaan want ZVV Den Haag boog de 1-3 achterstand in een amper een kwartier tijd om naar een 4-3 voorsprong. Eén van de uitblinksters aan Haagse zijde Ramona van der Harst tikte de 2-3 achter Overtoom binnen en na een eigen Amsterdamse goal kwam de thuisploeg langszij en een originele futsal dribbel van Samia Kaaouane bracht ZVV Den Haag op voorsprong, 4-3.

Helaas vlak daarna was die overtreding daar. Op een onbelangrijke plek. Onnodig. Helaas.

Maar ja Futsal is een snelle sport, in een split second was die dan ook daar. Een onnodige overtreding. Overtreding nummer 6 van ZVV Den Haag. Dus een 10 meter trap voor Os Lusitanos, Lotte Hopman wist er weel raad mee, 4-4. Scheidsrechter John Duiker floot niet veel later voor het eindsignaal. Toch was trainer-coach René Havermans niet ontevreden over het resultaat. Er had meer ingezeten. Het ging om details. Niet onbelangrijk.

Volgende keer beter ZVV Den Haag Vr1!

Bijzonderheid: Lorenzo de stoere kleinzoon van onze vaste teammanager Leo Den Boer maakte zijn debuut als junior-teammanager. En dat deed hij naar behoren, sterker nog, Lorenzo deed het prima. Zijn opa Leo kan enorm trots op hem zijn!

Wedstrijdkarakteristieken

ZVV Den Haag Vr1 vs Os Lusitanos Vr1 4-4 (1-2)

37″ 4-4 OL

Wedstrijdselectie: Celine Lindhoudt (GK), Lisa Franken (GK), Ramona van der Harst, Esmeralda van den Heerik, Priscilla Mesker, Rochella Becker, Sylvana Den Boer, Larissa Boerenstam, Priscilla de Vos (CAP), Lavinia Poku, Samia Kaaouane, Kayanat Bokhari,

Niet beschikbaar: Romy Scherpenzeel, Britt Kettenburg, Shania de Vlieger (GK), Shaniqua Maliangkaij