ZVV Den Haag vrouwen vergeet zichzelf te belonen

ZVV Den Haag had afgelopen vrijdag weer een sterke tegenstander, het trainers Duo Havermans en Brand zagen een team wat zeer gebrand was om een goed resultaat neer te zeten, tegen Os Lusitanos. Helaas werd dit niet beloond en kon ZVV Den Haag de winst niet afdwingen en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijke stand

Eerste helft

HTC René Havermans zag een goede start met diverse kansen en  ZVV Den Haag zette Os Lusitanos  goed onderdruk. Het was zichtbaar dat het team erin geloofde. ZVV Den Haag creëerde veel kansen Os Lusitanos  speelde veel verdedigend op eigen helft, ook deze ploeg speelde op de counter. Os Lusitanos   is een ervaren team, en je moet altijd alert blijven op de aanvallen van deze tegenstander. ZVV Den Haag was zeker de eerste 10 minuten overheersend, en scoorde na 5 minuten de 0-1, dit door een perfecte knal van Lavinia Poku.

Helaas lukte het ZVV Den haag niet om de score uit te bouwen, en kwam Os Lusitanos terug in de wedstrijd.

Geloof

ZVV Den Haag ging de rust in met een 0-1 voorsprong, waar zij eigenlijk recht hadden op een grotere voorsprong. Dit kon het team helaas niet waarmaken. Hierdoor kwam de tegenstander toch met meer geloof de wedstrijd in, en had meer vertrouwen om het ZVV Den Haag moeilijk te maken. Os Lusitanos gaf op momenten meer druk vooruit, en maakte het ZVV Den Haag moeilijker om op te bouwen. Hierdoor moest ZVV Den Haag zich toch aanpassen aan het spel van Os. HTC Havermans pakte in een Time out even de rust en benadrukte dat het team vanuit de afspraken moest blijven spelen en langer op bal bezit moesten spelen. Simpel om het feit wanneer de tegenstander geen bal heeft kunnen zij niet scoren.

Meevoetballende keeper

Os Lusitanos, voerde meer en meer de druk op en kregen geloof. De coach van Os Lusitanos   besloot op het einde, de keeper mee te laten voetballen en dat was voor ZVV Den Haag schakelen naar een andere manier van verdedigen. Het moment van schakelen, werd helaas niet gelijk goed opgepakt en hierdoor kon de keeper met een afstand schot in de 39ste minuut de 1-1 op het score bord zetten. Dit was natuurlijk een domper voor ZVV Den Haag maar goed over de gehele wedstijd gezien is dit een terechte uitslag.

Kansen benutten

Na afloop in gesprek met de HTC Havermans geeft hij aan dat het belangrijk is, wanneer je kansen creëert de kansen ook moet benutten. Wanneer wij in de eerste helft de kansen afmaken, dan krijg je een hele andere wedstrijd. Door het niet af te maken blijft de tegenstander hoop houden en dan blijft het moeilijk. Havermans geeft wel aan dat hij het team ziet groeien en heeft er vertrouwen in dat zijn team stappen gaat maken. We zijn nog steeds niet compleet, en we moeten nog werken aan het verfijnen van de afspraken die we maken. Hij hoopt dat het team  in deze split competitie bij de eerste zes kan eindigen. Dit zal voor ZVV Den Haag de uitdaging zijn om dit te bereiken.

Nb. Alles rond ZVV Den Haag Vrouwen 1 is mede mogelijk gemaakt door onze loyale sponsoren en onze hoofdsponsor GirlPower Radio (playlist / ON AIR) & GPR CEO Monique Kriek! Dank u allen wel! ???

De Haagse ??goals kwamen van de voet van:

Lavinia Poku (1)

De wedstrijdselectie van Vr1 vs ZVV Den Haag Vr1 bestond uit de volgende ??speelsters: