ZVV Den Haag vrouwen kan winnende reeks niet doorzetten

ZVV Den Haag, kon helaas de winnende reeks van afgelopen weken niet doorzetten. Zvv Den Haag was niet scherp en straalde niet uit wat ze de afgelopen weken uitstraalde gaf trainer Havermans aan. De wil om te winnen en voor elke bal te gaan, kwam er niet echt uit. En dan krijg je de deksel op je neus.

Speelwijze 

Trainer, Johan van der Hoek van de tegenstander zvv Cagemax had een andere speelwijze. In tegenstelling zoals zij normaal wat hoger verdedigen, koos hij voor de speelwijze laag op eigen helft. En dat was een juiste keuze, op de counter spelen is niet altijd mooi, maar heeft wel effect. En als  je daar dan ook de juiste speelsters voor hebt geeft dat resultaat. HTC René Havermans was ervan uitgegaan, dat Cagemax hoog zal gaan verdedigen, en ons onder druk zou zetten. Maar dat gebeurde dus  niet, dit was zeker  besproken vooraf door Havermans en Brand, en hier ook afspraken over gemaakt. Deze afspraken, moeten dan ook wel goed uitgevoerd worden en daar liet zvv Den Haag het teveel liggen.

Geduld 

Zvv Den Haag had niet het geduld in de opbouw, om wat langer op balbezit te spelen, en het juiste moment af te wachten om de bal diep te spelen. En vooral om de juiste keuzes te maken. Wanneer je geforceerd gaat spelen, is er veel kans op balverlies. Juist dan  moet je extra  alert blijven op de counter aanvallen van deze tegenstander. En dat bleek ook wel, de tegenstander was scherp en van de 5 doelpunten zijn er 4 op de counter gemaakt. 

Leermoment 

Tijdens de rust In de kleedkamer, gaf  Havermans aan,  het vertrouwen dat we het kunnen is er , alleen we spreken af wat we doen maar moeten ook doen wat we afspreken, en dat gebeurd niet.

Voor zvv Den Haag is dit een leermoment, en daar moet het team dan ook wel naar handelen. Maar helaas bleef Den Haag in de valkuil lopen, en pakte het niet goed op.

Vooruitgang 

Zvv Den Haag herpakte zich  wel op momenten  , en vond dan  wel de aansluiting, maar wanneer er aansluiting was, dan werd dit snel teniet gedaan en scoorde de  tegenstander weer. Echter zie je wel vooruitgang in het voetbal. De doelpunten die zvv Den Haag scoorde, waren mooie uitgespeelde kansen, en veel vanuit de beweging en combinatie. Je ziet bij zvv Den Haag diverse spel systemen wanneer dat loopt is dat leuk om te zien.

Zvv Den Haag heeft zeker gestreden, maar zoals bekend moet je ook je hoofd gebruiken.

Havermans wat niet tevreden over het spel, maar is er wel van overtuigd dat dit soort wedstrijden erbij horen. En  daarvan moeten we leren. We maken de afspraak, om veel en vaak op de helft van de tegenstander te voetballen en dat brengt risico met zich mee. Daar moeten we als Den Haag dan ook slimmer mee om gaan. een mooie uitspraak van Johan Cruijff ; Voetbal speel je met het hoofd, want de bal is vlugger dan de benen. Hier ligt dus de nieuwe uitdaging, volgens Havermans.  

Nb. Alles rond ZVV Den Haag Vrouwen 1 is mede mogelijk gemaakt door onze loyale sponsoren en onze hoofdsponsor GirlPower Radio (playlist / ON AIR) & GPR CEO Monique Kriek! Dank u allen wel! ???

De Haagse ??goals kwamen van de voet van:

Lavinia Poku (1)

Ramona van der Harst (1)

Priscilla de Vos (1)

De wedstrijdselectie van Vr1 vs ZVV Den Haag Vr1 bestond uit de volgende ??speelsters:

Lisa Franken (GK)

Celine Lindhoudt (GK)

Shania de Vlieger (GK)

Priscilla de Vos K

Lavinia Poku

Sylvana den Boer

Samia Kaaouane.

Larissa Boerenstam

Rochella Becker

Ramona van der Harst

Romy Scherpenzeel

Niet beschikbaar: Britt Kettenburg, Sabrina Pufflijk, Priscilla Mesker, Amal Balhadj, Kayanat Bokhari, Samantha Chin-A-Sang

Redactie: ZVV Den Haag
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten