ZVV Den Haag vrouwen dwingt winst af tegen Dr. Vijfje

ZVV Den Haag startte aardig compleet aan deze wedstijd, en was van plan om de winnende reeks van afgelopen weken  door te zetten. Het doel was duidelijk dit was het meet moment om te kijken waar Zvv Den Haag nu echt staat gaf trainer Havermans aan. Het team wat zeer gebrand was om weer een goed resultaat neer te zeten, en dat was zeker terug te zien in de wedstrijd. Voor het publiek was dit een leuke wedstijd om naar te kijken.

Niet compleet

De tegenstander was niet geheel compleet deze wedstrijd, maar de ervaring binnen deze ploeg is van hoog niveau. En dat bleek ook tijdens de wedstrijd, zvv Den Haag begon scherp en gemotiveerd, maar Vijfje keerde de kansen die Den Haag wist te creëren.  HTC René Havermans was ervan uit gegaan, dat Vijfje hoog zal gaan verdedigen, en ons onder druk zou zetten. En dat was precies de speelwijze waar voor gekozen werd door Vijfje. Vooraf hadden Havermans en Brand hier ook op gehamerd en daar afspraken over gemaakt. Deze afspraken liepen in het begin wat moeizaam maar pakte toch goed uit en werden er verschillende kansen gecreëerd.

Scherp

Met en goede start en diverse kansen was het toch Vijfje die de 0-1 maakt in de 12de minuut. zvv Den Haag , was even niet scherp in de dekking en daar maakt vijfje echt goed gebruik van. Hieraan zie je dat het een ervaren ploeg is, en de kansen die ze krijgen dan ook goed benutten. Vergeet niet dit is wel de Kampioen van vorig seizoen en speelt al jaren in de top mee. Hierdoor moet ja  alert blijven op de aanvallen van deze tegenstander. Zvv Den Haag werd door dit doelpunt wel  scherper en verdedigde op de juiste manier, en was en werd steeds beter in de omschakeling, zowel aanvallend als verdedigend. De eerste helft bleef spanend van beide kanten maar Den Haag kon helaas niet langs zij komen en ging met een 0-1 achterstand de rust in.

Vertrouwen

In de kleedkamer gaf  Havermans aan, dat zijn ploeg de afspraken die gemaakt zijn nog beter uitgevoerd moeten worden. Het vertrouwen dat we het kunnen is er , alleen we spreken af wat we doen maar moeten ook doen wat we afspreken

En dat was in de tweede helft ook te zien , Den Haag was  scherper de in de tweede helft, en pakte het verdedigend goed op. Aanvallend werden mooie acties gemaakt en de Keeper Lisa Franken maakt weer mooie reddingen. Dit alles werd beloond met een goed uitgespeeld doelpunt van Larisa Boerenstan in de 27ste minuut.

Aansluiting

Zvv Den Haag herpakte zich toch wel snel, en door deze aansluiting zagen de meiden van zvv Den Haag dat er kansen zijn om nu door te pakken.

En dat deed Zvv Den Haag ook, in de 33ste minuut werd de 2-1 op het score bord geschoten door Romy Scherpenzeel.

Zvv Den Haag bleef scherp ondanks diverse goede aanvallen van Vijfje en ingestudeerde corners, bleef Den Haag overeind en werd de 2-1 ook de eindstand. De beloning van hard werken .

Nb. Alles rond ZVV Den Haag Vrouwen 1 is mede mogelijk gemaakt door onze loyale sponsoren en onze hoofdsponsor GirlPower Radio (playlist / ON AIR) & GPR CEO Monique Kriek! Dank u allen wel! ???

De Haagse ??goals kwamen van de voet van:

Larissa Boerenstam (1)

Romy Scherpenzeel (1)

De wedstrijdselectie van Vr1 vs ZVV Den Haag Vr1 bestond uit de volgende ??speelsters: