ZVV Den Haag speelt zich veilig

Na een dramatisch afgelopen weekend waar ZVV Den Haag twee nederlagen moest slikken moest het team van coach Gerald Baars naar het hoge noorden om minimaal een punt te pakken om zich op eigen kracht veilig te spelen. De Rotterdammer kon helaas door treurige omstandigheden zelf niet op de bank plaats nemen. De coaching werd deze avond over genomen door assistent coach (van de vrouwen) Monhim Bouladaraj en geassisteerd door de rest van de mannenstaf.


Na een lange reis van dik 2,5 uur begonnen de Hagenaars aan de rustige voorbereiding gevolgd door een superscherpe warming up waar de vonken vanaf sprongen. En dat heeft Leekster Eagles geweten.
Met de openbaring van Shwendel Cijntje op de positie van de geblesseerde aanvoerder Morad Chalhi in het hart van de verdediging overrompelde Den Haag Leekster Eagles met goed spel en een  razendsnelle omschakeling. Binnen 6 minuten stond het 0-4 voor het team uit de residentie stad door doelpunten van achtereenvolgens Faisal Karoumi, Djamairo Rigters en 2 maal  de van vakantie teruggekeerde Abdelhak Bojaada. Wat een weelde.

Leekster Eagles wist eerst niet wat hen overkwam en probeerde zich te herpakken. Bij Den Haag was de eerste storm wat gaan liggen en ving de tegenstander goed op en was ook in die fase gewoon de betere ploeg. Door een slippertje in de verdediging die goed werd afgemaakt kwam Leek op 1-4.
Den Haag controleerde de wedstrijd en gescoord werd er niet meer de eerste helft. Na rust begon Leekster Eagles direct de aanval te zoeken wat in die fase eigenlijk simpel werd opgevangen door Den Haag. Het hoog  druk zetten hielp de thuisclub niet echt want door goed samenspel en ook door de ruim aanwezige individuele kwaliteiten van de Hagenaars werden ze soms van het kastje naar de muur gestuurd. Leek greep steeds meer naar het fysieke spel  om Den Haag te intimideren. Gelukkig gingen ze niet in mee.


Leek kwam wel op 2-4 en dat bracht hoop in de harten van de aanwezige toeschouwers. Het gevolg van het hardere spel van Leek was dat ze snel op 5 overtredingen stonden met als gevolg dat de 6e overtreding een 10 metertrap zou op leveren. Die overtreding kwam dus ook en Emre Terlemis zette de 2-5 op het scorebord. Leekster Eagles ging met de moed de wanhoop daarna snel met een meevoetballende keeper spelen maar daar anticipeerde Den Haag goed op nu zelf ook hoog druk te zetten wat resulteerde in een fout in de verdediging waardoor Abdelhak Bojaada zijn 3e doelpunt in het netje kon schieten 2-6. Daarna was het geloof toch wel weg bij Leek op een paar momenten na waar doelman Wojciech Barlik zijn kwaliteiten kon laten zien. De 3-6 in de slotseconden kon de blijdschap van de Haagse ploeg niet temperen.


Op eigen kracht hebben ze zich veilig gespeeld en volgend seizoen weer eredivisie is een feit.
Dat het een groot feest was in de kleedkamer en daarna in de Mac zal niemand verwonderen.

Redactie: ZVV Den Haag
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten