ZVV Den Haag onderuit tegen BE’79

De zaalvoetballers van ZVV Den Haag hebben in een thuisduel met BE’79 met 5-3 verloren.

De mannen van coach Gerald Baars en assistent Naim el Yousfi kregen een oude bekende op bezoek. BE’79 uit Berkel Enschot was samen met ZVV Den Haag gepromoveerd naar de eredivisie en had nog kans om zich voor de kampioenspoule te plaatsen wat voor ZVV Den Haag niet het geval is.

Na een aftastend begin waarin het spel over en weer golfde was ZVV zeker niet de mindere. De Hagenaars kwamen op een 1-0 voorsprong door nieuwkomer Abdelhak Bojaada. BE ging meer druk zetten, maar ZVV was niet onder de indruk. Toch kwam de ploeg uit Berkel-Enschot door een zondagsschot (op vrijdag) op gelijke hoogte: 1-1. Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde met wat kansen over en weer, maar ZVV maakte net voor rust met een razendsnelle omschakeling de 2-1 door een doelpunt van Farid el Hammouchi.

Na rust hetzelfde beeld, alleen moest BE nu meer komen want winst was noodzakelijk. Hamza Boukhari maakte met een actie de 3-1 en ZVV leek op rozen te zitten. De gasten schakelden gelijk om met een meevoetballende keeper te gaan spelen. In het begin leek dat zonder resultaat. Een ongelukkig doelpunt en een persoonlijke fout bracht BE op gelijke hoogte 3-3.

En daar ging het fout. De mannen uit Den Haag verloren hier hun hoofd door gelijk vol gas te gaan geven om een nieuwe voorsprong te verkrijgen in plaats dat ze wat afwachtender gingen spelen. BE  moest winnen en aangezien de snelle omschakeling naar voren één van de sterkste wapens van ZVV Den Haag is, hadden de Hagenaar wellicht meer op de counter moeten spelen. Het resultaat : BE scoorde uit een snelle omschakeling de 3-4. De Hagenaars verzuimden een goede opbouw te verzorgen en verzandde in individuele acties. Een een counter van BE kwam er boven op: 3-5.

Na de wedstrijd dolle vreugde bij BE en een zwaar teleurgesteld ZVV want hier had veel meer in gezeten.

Redactie: ZVV Den Haag