ZVV Den Haag boekt een belangrijke overwinning in Rotterdam

Afgelopen vrijdag stond de uitwedstrijd tegen streekgenoot Feijenoord op het programma.
Voor de mannen van Coach Gerald Baars en assistent Monhim Boulahdaraj de uitgelezen kans om de vooral onnodige  thuisnederlaag weg te poetsen.

Het was na een week puzzelen gelukt om een representatieve selectie het veld op te sturen.
Na een afwachtend begin was het Den Haag die met een bal op de paal van Jedsel Markes voor het eerste wapenfeit zorgde. De Hagenaars hadden in de eerste fase de betere kansen maar werden niet benut of de keeper was een sta in de weg. Toch opende Feijenoord de score in de omschakeling na wederom een goede kans van Den Haag 1-0. Jedsel Markes bracht in de 12e minuut na goed doorzetten vanuit een moeilijke hoek de 1-1 op het scorebord. Niet veel later was ZVV wederom niet bij de les met als gevolg dat Feijenoord opnieuw de leiding nam 2-1. ZVV Den Haag was niet aangeslagen door opnieuw een achterstand en gaf vol druk op de tegenstander. Gerald Baars bracht nieuwkomer Jaouad Essanousi in als spits en binnen een minuut pikte hij zijn eerste doelpuntje al mee na een mooie voorzet van Jedsel Markes. Met de stand van 2-2 werd de rust bereikt.

Na rust wederom een  agressief ZVV Den Haag die gelijk Feijenoord vastzette op eigen helft.
Deze aanpak resulteerde al snel in een voorsprong voor Den Haag 2-3 gemaakt door Djamairo Richters. Feijenoord probeerde de bakens te verzetten door er  meer energie in te steken maar Den Haag bleef eigenlijk redelijk makkelijk op de been onderleiding van een soeverein leidende aanvoerder Morad Chalhi. Buiten een paar afstandschoten waar doelman Wojciech Barlik goed oog op had waren de beste kansen aan Den Haag zijde. Uit één van die snelle omschakelmomenten maakte  Shwendel Cijntje de 2-4 op aangeven van het jonge talent  Nawfal Boutkabout. Lang konden de hagenaars niet genieten want nu viel de bal weleens goed voor Feijenoord en de aansluiting was een feit 3-4. Feijenoord begon er weer in te geloven en ging enthousiast op zoek naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in chaotische taferelen voor beide doelen waarbij beide teams vergaten de trekker over te halen. Djamairo Richters maakte in de laatste minuut een einde aan alle onzekerheid door de 3-5 te maken.

Een verdiende overwinning op een directe concurrent die met veel teamspirit tot stand is gekomen.

Redactie: ZVV Den Haag