Zoutloze wedstrijd Blauw-Zwart eindigt in gelijkspel

Blauw Zwart – FC VVC 1-1

Blauw Zwart verzuimt in de eerste 45 minuten afstand van VVC te nemen. VVC kreeg de eerste mogelijkheid om tot scoren te komen pas in de 21e minuut. Een verre uittrap van doelman Neal Wessel werd in de Wassenaarse verdediging verkeerd verwerkt waardoor Niels Peters van VVC vrij met bal voor de Wassenaarse doelman kwam en dit buiten kansje niet voorbij liet gaan en zo de rode lantaarndrager op een 0-1 voorsprong zette. Na deze achterstand bleven de Blauwen de bovenliggende ploeg, die slecht met de kansen omging. In de 38e minuut was het Illiass Assabban die de bal na een voorzet vanaf links recht voor doel tegen het net achter doelman Neal Wessel van VVC joeg. Een verdiende gelijkmaker waarbij het zou blijven. De Blauwen kregen tot de rust nog enige kansen echter tot scoren kwam het niet meer.

Kim Theil

In het twee hoofdstuk maakte, na weken afwezigheid, Kim Theil zijn opwachting weer op het middenveld bij de Blauwen. Ondanks zijn speloverzicht en inzet bleef het spel van de Wassenaarders onder de maat. Het enige lichtpuntje was in de 82e minuut, de Blauwen kwamen vlak bij de winst. Een op maat gegeven voorzet van Raymond Vosse kopte Kim Theil rakelings over de deklat. Met de eindstand 1-1 mochten beide partijen tevreden zijn. Met nog 10 wedstrijden in deze competitie te gaan bezetten de Blauwen de 9e plaats met 20 punten uit 16 wedstrijden. Rode lantaarndrager blijft VVC met 3 punten – 3x gelijkspel – en op de promotie/degradatie plaatsen staan Lugdunum en Be Fair op de 12 en 13 plaats met respectievelijk 10 en 8 punten. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen VVSB in Noordwijkerhout.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher