Zéér effectief DSVP wint van Ariston’80

DSVP begon voortvarend met het eerste kansje voor Rowdi Nobbe via een combinatie met Rick de Bruijn. Helaas miste hij. In de veertiende minuut was het wel raak. Een verre ingooi van Luuk Marskamp kwam bij Ed Jones, deze speelde zich knap vrij en zijn trekbal vanaf de achterlijn bereikte Nick van der Eijk die van dichtbij de 1-0 inschoot. Dit waren eigenlijk de enige wapenfeiten van de eerste helft. De wedstrijd werd merendeels op het middenveld uitgevochten waarbij opviel dat Ariston’80 veel combineerde maar het ontbrak telkens aan de laatste pass. DSVP stoorde goed maar kwam ook niet echt bij het doel van Ariston’80. Rust 1-0.

De tweede helft gaf het zelfde beeld als in de eerste helft. Ariston’80 was wel wat meer aan het drukken maar net als in de eerste helft leverde dit geen kansen op.  Wel konden ze een excuus aanvoeren. De snerpende wind speelde ook parten. De meeste ballen van achteruit werden gedragen en gingen meestal te hard. Ook kreeg Ariston’80 menig vrije trap maar deze gingen naast en over. Die zelfde wind was DSVP goed gezind want vijf minuten voor tijd was het Rowdi Nobbe die uit het niets vanaf zestien meter de bal op doel schoot en door de wind een wending kreeg waardoor de bal achter doelman Daan van den Berg plofte. 2-0. Tevens de eindstand.

Volgende week speelt DSVP tegen LMO waar thuis met 3-0 werd gewonnen. Even als deze ronde speelde  LMO toen ook 0-0 tegen Zwarte Pijl. Dus… we zullen zien. Door dit resultaat komen de eerste drie dichter bij elkaar en  blijft het spannend.

Redactie en foto’s: Henk Brink/DSVP