Yannick Prade schiet Wippolder naar overwinning bij koploper HVV

Koploper HVV moest vandaag aantreden tegen het delftse Wippolder.De bezoekers moesten na de nederlaag tegen COAL van vorige week even pas op de plaats maken voor wat betreft de bovenste plekken. Deze middag de kans voor de formatie van trainer Mark Moen om het gaatje naar boven te verkleinen en de koploper de eerste nederlaag te bezorgen.

De thuisploeg begon direct goed en liet na twee minuten al zien dat zij niet voor niets bovenaan staan en beschikken over een aantal behendige spelers. Na de eerste speldenprik speelde het eerste half uur van de wedstrijd zich met name af op het middenveld en was het lastig verzorgd te voetballen op het hobbelige grasveld aan de Diepput. Beide ploegen kregen enkele halve kansen en Wippolder kwam met een schot van aanvoerder Daley Uijthof nog dichtbij een openingstreffer.

Het was na 35 minuten spelen HVV dat op voorsprong kwam. De kroon leeuwen kwamen door op links, Wippolder bleef staan i.v.m. een vermeende buitenspel positie maar scheidsrechter Louis Wagner liet doorgaan en HVV kon voor het doel de score openen, 1-0 door Tommie Steens.

Wippolder kroop na deze treffer meer uit de schulp en ging op jacht naar de gelijkmaker. Vlak voor rust viel deze ook uit een vrije trap vanaf de zijkant. Jordy Krassenburg legde de bal goed tussen keeper en verdediging , Jasper Tettero tikte het leer voor de neus van de doelman richting het doel en Rik Luisman kon samen met een verdediger van HVV de bal nog een laatste zetje geven waardoor vlak voor rust de 1-1 op het scorebord kwam te staan.

Na rust golfde het spel op en neer. Beide ploegen speelde voor de winst maar waren slordig in de eindpass. Na 52 minuten spelen mocht Wippolder een corner nemen. Koning van de assist Jordy Krassenburg legde bal strak voor het doel en na doorkoppen was het Yannick Prade (zie foto) die voor het doel de 1-2 kon inschieten.

HVV probeerde zich te herpakken maar wat de voorbije weken allemaal goed ging verliep vandaag minder soepel waardoor trainer André Wetzel enkele wisselingen doorvoerde. Spelmakers van der Brugge en Altimari werden naar de kant gehaald en er werd voorin meer stootkracht ingebracht. Terwijl de thuisploeg zich probeerde terug te vechten in de wedstrijd was het aan de andere kant Wippolder dat tien minuten na de 1-2 ook de 1-3 scoorde. Opnieuw was het Yannick Prade die kon scoren uit een goede terugtrek bal van de mee opgekomen Pim Sanders en opnieuw was Krassenburg de aangever.

Wippolder leek op rozen te zitten met deze voorsprong maar er moest nog een klein half uur gespeeld worden. HVV drong aan en kwam een aantal keren nog gevaarlijk door. Doelman Dion de Jong bracht echter twee keer goed redding en verdedigers Makkus, Seffelaar en Sanders waren op andere momenten een goed slot op de deur.Door deze uitslag en de winst van runner-up Antibarbari behoudt HVV wel de koppositie en stijgt Wippolder naar de derde plek maar komen de ploegen in de bovenste regionen dichter bij elkaar te staan wat de competitie een spannender vervolg zal geven.