Wippolder wint ook van HVV

Nadat Wippolder, na de nederlaag tegen Den Hoorn twee weken geleden, vorige week de draad weer had opgepakt met een 1-2 overwinning bij DHC won het nu ruim van HVV. Het HVV van trainer Andre Wetzel verloor de eerste twee competitiewedstrijden. In de laatste twee pakte het vier punten.

Wippolder doet het dit seizoen vooralsnog bijzonder goed. De ploeg van trainer Mark Moen won zaterdagmiddag met maar liefst 5-1 van HVV. Wippolder staat tweede, met slechts één punt achterstand op koploper VELO. Voor HVV verloopt het nieuwe seizoen in de 1e klasse B zaterdag wat moeizamer. De Hagenaars staan twaalfde met vier punten uit vijf duels. Alleen VUC en DHC hebben minder punten.

Volgende week zaterdag, 5 november 2022, speelt HVV thuis tegen Nootdorp. Wippolder trekt dan uit naar Voorschoten’97.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl
    Foto’s: Hans Altimari

Verslag vanuit Wippolder:

Wippolder wist op deze prachtige zaterdag middag eind oktober zijn vierde overwinning te boeken in de eerste klasse.

Op een gezellig sportpark Pauwmolen in Delft namen Wippolder en HVV het tegen elkaar op. Waar het vorig seizoen ging om het kampioenschap, ging het nu tussen de nummer vier en nummer twaalf van de 1e klasse B. Al na 23 minuten voetbal zette Silvano Tarantino zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Na een goede combinatie werd Tarantino diep weggezet en schoof hij kalm de bal van buiten het strafschopgebied tegen de touwen. Nog binnen het eerste half uur kreeg SV Wippolder een penalty mee. Aanvoerder Daley Uythof zag zijn strafschop gekeerd worden door de HVV-doelman Guus Dicke, maar in de rebound was het wel raak voor Uythof, 2-0

Dat de Delftste formatie niet verder uit liep in de eerste helft hadden ze aan zichzelf te danken. De mannen van trainer Mark Moen combineerde er lustig op los maar waren niet zuiver in de afronding. HVV probeerde wel maar kwam er niet aan te pas en creëerde op een enkele halve kans na verder ook niet veel. Het begin van de tweede helft kwam HVV iets beter in de wedstrijd maar kon geen vuist maken. De 2-0 bleef lang op het bord, tot de 72e minuut. De net ingevallen Marco van Trier maakte toen de 3-0 voor Wippolder. Trier maakte zich breed na een voorzet van Dominico de Vree en knikte beheerst binnen via de binnenkant van de paal.  Zes minuten later was het de beurt aan de andere invaller van de thuisploeg: Domenico de Vree zelf. Zijn actie door de as van het veld leverde na een slalom langs vier spelers een hard schot op in de korte hoek, 4-0. Deed de Haagse formatie dan niks terug ? Ja wel want vlak voor tijd was het Lucas Braxhoofden die laksheid bij de Delftenaren afstrafte, 4-1 . Nog geen minuut later kreeg keeper Koen Buijze zijn tweede gele kaart te zien, gezien de stand op het scorebord onnodig natuurlijk. Het slotwoord was ondanks toch voor de thuisploeg ondanks een man minder situatie. Ook een derde invaller wist het net te vinden. Na goed doorgaan was het de vanuit de eigen jeugd doorgebroken Luuk Dill die de 5-1 wist aan te tekenen. De goed leidende scheidsrechter Persoon floot niet veel later af. Wippolder klom door deze overwinning en de andere resultaten op naar de tweede plek op de ranglijst en doet dus goede zaken.