Wippolder wint eerste bekerwedstrijd van Vitesse Delft

Na een goede voorbereiding wist sv Wippolder ook op bezoek bij Vitesse Delft de eerste beker wedstrijd winnend af te sluiten. Ook Vitesse Delft werd aan de zege kar gebonden en zo schreef de formatie uit Delft de eerste drie punten in deze beker poule bij.

De eerste helft ging wat over en weer. Wippolder probeerde over de grond te spelen en Vitesse Delft wisselde een opbouw af met de lange bal richting spits Burgering. De thuis ploeg kreeg een paar kansjes en ook de bezoekers kwamen een aantal keren gevaarlijk door. Wippolder dacht in de 20e minuut ook op voorsprong te komen via Colin Venema , de scheidsrechter floot voor een doelpunt echter had de grensrechter van Vitesse Delft een handsbal gezien waardoor de scheidsrechter het doelpunt alsnog afkeurde. De eerste helft kabbelde voort op deze warme zaterdag middag en eindigde uiteindelijk in een 0-0 tussenstand.

Na de rust enkele aanpassingen aan beide kanten en Vitesse dat gretig uit de kleedkamer kwam. Over links werd twee minuten na rust een voorzet afgeleverd bij de tweede paal en het was aanvaller Richard die hard de 1-0 inkopte. Wippolder schrok wakker en kwam direct in actie. Twee minuten na de openingstreffer keek Ricardo van Heyst op en zag aanvaller Lorenzo Dijksman in de diepte vertrekken. De bal werd onderschept door een verdediger vlak voor het doel maar Dijksman zat er vol bovenop en wist de bal vlak voor de doellijn alsnog binnen te tikken, 1-1

Na ongeveer een uur spelen opende de van DHC overgekomen Joey Emmerink zuiver op Daley Uythof. Uythof nam de bal panklaar mee, kruiste voorlangs en werd binnen het strafschopgebied aangetikt door een verdediger. Scheidsrechter Pekaar was resoluut en wees naar de stip. Aangever Emmerink schoot de pingel hard binnen en zo wist Wippolder de achterstand binnen een kwartier om te buigen in een 1-2 voorsprong.

Vitesse probeerde terug te komen in de wedstrijd en zocht naast de lange bal ook de snelheid van een aantal invallers. wippolder kreeg aan de andere kant ook mogelijkheden door de geboden ruimte. In de 81e minuut profiteerde Wippolder van een matige opbouw van Vitesse na druk zetten door Dijksman en Hellemons. De bal belandde bij Uythof die beheerst de bal in de verre hoek schoof , 1-3

In de andere wedstrijd in deze poule was Xerxes met 0-2 te sterk voor de amateurs van Sparta.