Wippolder wint bij Honselersdijk

Op een drassig maar goed bespeelbaar veld in Honselersdijk werd aangetreden tegen het Delftse Wippolder.

Beiden ploegen stonden gretig aan de aftrap en wilde direct vooruit. Na twee minuten spelen lieten de bezoekers de bal rondgaan maar ging de laatste bal richting keeper te rustig waardoor Brian Valstar alleen op keeper Koen Buijze al kon. De aanvaller bleef rustig en scoorde vroeg in de wedstrijd de 1-0

Honselersdijk bleef direct de gevaarlijke aanvallers zoeken maar Wippolder gooide de schroom van zich af en herpakte zich. Ook wippolder kwam na een kwartier spelen meer naar voren en de verdediging van de thuisploeg kreeg het moeilijker. In de 19e minuut was het aanvoerder Daley Uythof die na goed doorzetten de pass van de keeper onderschepte en op kon rukken. Uythof schoot uiteindelijk de bal beheerst binnen en zette Wippolder op 1-1

De wedstrijd ging op een neer en beiden ploegen probeerde te voetballen maar men dat elkaar goed op de huid waardoor ook geregeld de lange bal werd gehanteerd. Na ruim 35 minuten spelen kwam Wippolder op voorsprong. Na een combinatie over links kwam Uythof rond het zestienmetergebied terecht en schoot uit de draai de bal mooi in de verre hoek. Keeper op het verkeerde been en Wippolder op 2-1

Op slag van rust lag het spel even stil na een ongelukkige val van Quinten Hellemons. De spits kwam verkeerd terecht en brak zijn sleutelbeen. Een gemis voor de blauwwitte en na de eerdere breuk bij doelman de Jong helaas een tweede langdurig afwezige.

Na de thee ging Honselersdijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel al snel vlak na rust. Na een voorzet vanaf de zijkant kon ver bij de tweede paal binnengeschoten worden, 2-2. Beide ploegen zochten en vochten hierna voor de meters op zoek naar een overwinning. De centrale verdediger van Honselersdijk ging hierbij te hard door waardoor hij in de 73e minuut met z’n tweede gele en dus rood kon douchen.

Wippolder trok nu nog meer ten aanval en het duurde niet lang of de bezoekers de voorsprong pakte. Casper Spaan leverde een puike voorzet af en Colin Venema kwam goed door en kopte de bal keihard tegen de touwen, 2-3. Wippolder dacht de overwinning binnen te hebben tegen het Westlandse tiental maar de thuisploeg probeerde met man en macht een gelijkspel uit het vuur te slepen. In de 90e minuut van de wedstrijd leek dit te gaan lukken toen Nigel Hendriks vanuit de rebound alsnog kon inkoppen en de bal er via de paal in ging , 3-3

Wippolder legde zich hier niet bij neer en gebruikte de blessuretijd om volle bak vooruit te spelen om als nog de overwinning naar zich toe te trekken. Schoten voor het doel van Trier, de Bree en Tetteroo ging net over of werden van de lijn gehaald maar het was in de 95e minuut Colin Venema die de Delftse formatie liet ontploffen. Venema kapte en lepelde de bal binnen het strafschopgebied over een verdediger heen en haalde uit de draai uit. De bal verdween in de verre hoek en de 3-4 was een feit.

Na afloop een gezelligheid feestje in de kantine van Honselersdijk. De thuisploeg gaat zich opmaken om zich te herpakken en de Wippolder gaat met een goede start van twee overwinningen op rij toewerken naar de mooie derby tegen Den Hoorn volgende week.