Wippolder vooralsnog geen Vierde Divisionist

Een mooie sfeer op sportpark Watermolen in Zaltbommel deze zaterdagmiddag in juni. Gastheer Nivo Sparta had de zaakjes op orde en ontving zowel Valkenswaard als Wippolder op een prettige wijze. 

De wedstrijd startte door de drukte op de weg zo’n twintig minuten later maar de sfeeracties waren er niet minder om. Met veel geluid, trommels en rook liet de Wippolder aanhang zien klaar te zijn voor deze voor de club historische finale. Op het veld was het de eerste tien minuten merkbaar dat er veel op het spel stond. Beide ploegen waren wat onrustig door de spanning en het was aftasten. Wippolder had de eerste helft een licht veldoverwicht maar de betere kansen waren voor Valkenswaard. De sluwe aanvallers van Brussel en van Ham hielden de verdedigers van Wippolder bezig maar tot aan de rust bleef de 0-0 op het scorebord.

Na de rust veranderde het spelbeeld en werd Valkenswaard sterker. Een bal op de paal en de laat en twee reddingen van doelman Dion de Jong hielden de Delftse formatie op de been. Aan de andere kant ook een bal op de paal, een goede kans van Berto de Vree twee situaties waarin Hellemons en van den Berg alleen op de keeper afgingen. Het bleef echter doelpuntloos en de laatste 15 minuten golfde het spel op en neer. Wippolder leek last te hebben van de 120 minuten van afgelopen woensdag en kon voorin geen potten breken. Trainer Mark Moen bereidde vlak voor tijd een ander plan voor om de verlenging in te gaan. Zo ver kwam het echter niet omdat Valkenswaard ver in blessuretijd uiteindelijk alsnog de 1-0 op het scorebord zette. Na een voorzet aarzelde doelman en verdedigers waardoor te licht werd verlengd en voor de voeten kwam van Jordi van Meurs. De aanvallers frommelde de bal en bij de tweede paal in en met nog twee minuten blessure tijd leek een gelijkspel een haast onmogelijke opgave voor Wippolder. Met man en macht trokken de blauw witte naar voren maar lukte het dit keer niet er nog iets uit te slepen.

Een geweldig moment deze ervaring met een mindere afloop maar ondanks de teleurstelling ook een trots gevoel over deze mooie dag en super prestatie nog steeds. Volgende week zaterdag mag Wippolder thuis in de herkansing. Er is nog 1 plek in de vierde divisie te vergeven en daar mogen de verliezend finalisten om gaan strijden. Zaterdag 15 juni ontvangen de Delftenaren SHO uit Oud Beijerland, aftrap 16.00 uur.

Redactie: Mark Moen
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten