Wippolder verslaat ook nummer twee Die Haghe

Op deze zonnige zaterdag eind april moest gastheer Die Haghe de aansluiting zien te houden op koploper DSO. Nummer drie Wippolder is lekker op dreef en de ploeg van trainer Mark Moen laat wekelijks zien voor geen enkele ploeg onder te hoeven doen en ook de ploeg van Marcel Koning staat niet voor niets op deze positie. Het is bekend dat in deze klasse iedereen van elkaar kan winnen maar de Delftse formatie laat de afgelopen maanden vaak zien aan de goede kant van de score te blijven. Waar vorige week titelkandidaat VELO aan de zegekar werd gebonden was het deze week Die Haghe dat zich gewonnen moest geven.

De wedstrijd

Op een hobbelig veld in Kijkduin brachten beide ploegen veel strijd en onverzettelijkheid binnen de lijnen. Het spel golfde op en neer , was door de grasmat niet altijd even goed bespeelbaar maar de vele duels maakte het voor het publiek vermakelijk. In de eerste helft kregen beiden ploegen enkele kansen. De beweeglijke Noah Abid probeerde samen met Sami Aoulad Said het de verdediging van Wippolder lastig te maken. Zoals vaker dit seizoen gaf de verdediging van Wippolder geen krimp. Met Jari Seffelaar , Ricardo van Heyst en Silvano Tarantino worden duels gewonnen en op het middenveld vechten Biemans, Tettero, Luisman en Dijksman de duels uit en zorgen voor een goed vervolg. Die Haghe kon twee keer echt gevaarlijk worden met vrije trappen vanaf de zijkant. Met de luchtmacht werd naar voren getrokken maar het was een aantal keren doelman Dion de Jong die goed stond om de bal te plukken.

Wippolder zette hier twee kansen tegenover via een schot van Daley Uythof en een combinatie van Krassenburg en Hellemons. Beide keren stond doelman van Look van de thuisploeg op de goede plek.

Na de rust een zelfde spelbeeld met veel strijd en twee ploegen die voor de winst speelde. Door het veld werd er veelal ‘overgeslagen’ en werd de verdediging van zowel Die Haghe als Wippolder op de proef gesteld.  Vlak na rust een schotje van Abid en tien minuten later een corner voor de bezoekers. Uythof draaide de bal na een klein uur spelen strak in en het was Jasper Tettero die de bal op de doellijn via een verdediger in het doel kreeg. 0-1 voor de bezoekers en een opening voor een spannend laatste deel van deze wedstrijd. Die Haghe kwam meer naar voren en probeerde met man en macht van alles om iets te forceren. Met inmiddels enkele gele kaarten op zak moest er wel uitgekeken worden en Wippolder gaf vol tegengas bij een paar scherpe duels. In de 75e minuut een goede kans voor Saïd vlak door de Jong en in de laatste tien minuten kansen voor Berto de Vree en Uythof namens Wippolder echter werd er ondanks het meerdere malen inbrengen geen echt gevaar meer gesticht voor het doel van Wippolder.

De blauw witte naderen nummer 2 Die Haghe tot op 1 punt en met deze overwinning is DSO de grote winnaar van dit weekend.

Met nog drie speelronden te gaan lijkt DSO op het kampioenschap af te stevenen. Er strijden nog een aantal ploegen voor het nacompetitie toetje en er moeten onderling ook nog een aantal ploegen aan de bak om het vege lijf te redden. Op naar een mooi slot in deze spannende eerste klasse zaterdag.

Redactie: Wippolder