Wippolder speelt knap gelijk bij SJC

Om de ploegen klaar te stomen voor een hervatting van de competitie spraken trainers IJzendoorn en Moen af tegen elkaar te oefenen. Voor Wippolder een goede conditionele prikkel en tevens mooi om te zien of de winst in de oefenwedstrijd tegen RKAVV een losse flodder was of dat de spelers en de ploeg zichzelf goed ontwikkelen.

Zowel SJC als Wippolder probeerde de bal in bezit te houden om van hieruit de kansen te creëren.

Na enkele speldenprikken aan beide kanten was het in de 21e minuut SJC dat de score , al dan niet vanuit buitenspel positie, opende. De 1-0 dus en zaak voor de bezoekers uit Delft om meer scherpte te krijgen om deze hoofdklasser bij te kunnen houden. Wippolder kreeg meer grip en zo’n tien minuten na de openingstreffer was het Wippolder dat op gelijke hoogte kwam.

Ricardo van Heyst kwam goed op over links en leverde een puntgave voorzet af op goalgetter Yannick Prade. Laatstgenoemde bleef lang in de lucht hangen en knikte de bal goed en hard in de verre hoek, 1-1

Met deze gelijke stand werd er op deze winderige zondagmiddag aan de thee gegaan. Na de pauze was het wederom SJC dat op voorsprong kwam. Vanuit een corner kon de spits van de thuisploeg voor het doel de 2-1 inkoppen. Wederom kon SJC niet lang genieten van deze voorsprong want het was Daley Uythof die vanuit een penalty de 2-2 resoluut binnen schoot.

Wippolder nam na ruim een uur spelen zelfs brutaal een 2-3 voorsprong. Jordy Krassenburg dacht buitenspel te staan maar mocht toch doorgaan. Zijn terugtrekbal op de mee opgekomen Colin Venema was goed op maat en Venema schoof hard en zuiver binnen.

Na ongeveer 70 minuten spelen raakte de spelers wat vermoeider en ontstonden er meer ruimten op het veld. In deze fase van de wedstrijd werd een aanval van Wippolder niet scherp genoeg geblokkeerd en kon SJC counteren. Deze uitval werd goed en scherp uitgevoerd en de 3-3 was een feit.

Het laatste deel van de wedstrijd kregen beide ploegen nog twee aardige mogelijkheden maar er werd niet meer gescoord. Doelman de Jong hield goed stand in samenwerking met de scherp spelende verdedigers Sanders, Seffelaar en van Heyst.