Wippolder sluit de eerste trainingsweek goed af

Ook de selectie van kersverse eerste klasser Wippolder heeft de eerste trainingsweek erop zitten.

Met een aantal trainingen een onderlinge oefen wedstrijd en de eerste twee verkorte wedstrijden voor de stad Delft bokaal kijken de Delftenaren terug op een prettige start.

Zoals bij de meeste clubs zijn ook bij Wippolder nog niet alle spelers terug van vakantie. Desondanks werkte zo’n 30 spelers de eerste oefeningen af en stond voor dinsdag avond een eerste krachtmeting op het programma voor de Stad Delft bokaal.

Wippolder speelde een goede eerste wedstrijd tegen gastheer DHL en won vrij eenvoudig met 4-2 door doelpunten van Quinten Hellemons, Noah Biemans en twee keer Daley Uythof. Bij een 3-0 voorsprong kreeg DHL twee keer in korte tijd een penalty waarna Wippolder alsnog afstand nam met een vierde treffer.

De tweede wedstrijd startte direct na de eerste wedstrijd en onder andere daarom koos trainer Mark Moen ervoor om een nagenoeg geheel andere formatie het veld in te sturen. Wippolder probeerde ergens de eerste wedstrijd het spel te maken maar was slordig in de passing. Na vijf minuten spelen kreeg het daarnaast ook een tegen doelpunt na een misverstand in de verdediging , 0-1 voor DVC. Het duurde even voordat Wippolder orde op zaken kon stellen. Vlak na rust zette Bud de Bree snelheidsduivel Tim Lotters diep weg. Lotters legde de bal direct goed voor waardoor Marco van Trier de 1-1 kon binnen schieten. Een kleine tien minuten later was het Yannick Prade die Wippolder naar de overwinning kopte. De bal werd vanaf de zijkant goed beoordeeld en hard raak gekopt, 2-1

Doordat DHL de derde wedstrijd vlak voor tijd won van DVC gaat naast Wippolder ook DHL naar de finale dag aanstaande zaterdag.

Vanuit de andere poules plaatsten Concordia , Vitesse Delft, Ariston’80 en Full Speed zich ten kosten van DHC en SEP.