Wippolder herstelt zich en neemt tweede plek weer in

Op deze ijskoude zaterdag middag half november mocht wippolder aantreden tegen het Leidse UVS. De Leidenaren zijn aan een opmars bezig en de Delftenaren maakte naar een flitsende start dit seizoen even pas op de plaats.

Het was dan ook UVS dat via goed veldspel liet zien over veel kwaliteiten te beschikken. Het eerste kwartier was het alles hens aan dek voor Wippolder. Dit kreeg de thuisploeg goed voor elkaar ondanks het gevaar van de snelheid voorin en de lengte van spits Abdoel van de bezoekers. Seffelaar , Venema en van Heyst lieten weer zien dat er weinig te halen viel en na een kwartier voetballen kwam Wippolder er goed uit via het middenveld. Kilometer vreter Rik Luisman stoomde op en leverde een perfecte steekbal af op de klaarstaande Marco van Trier. De lepe spits wist hier wel raad mee en schoof de bal beheerst in de hoek, 1-0

Van Trier

Met zijn twee doelpunten als invaller vorige week tegen Nootdorp gaf van Trier zijn visite kaartje af. De spits scoort altijd makkelijk maar is de afgelopen periode wat fitter geworden en kon zodoende vanaf de aftrap laten zien of ook deze samenstelling zijn vruchten af zou werpen. Na afloop kon geconcludeerd worden dat de plek zich uitbetaalde gezien het feit dat van Trier ook deze wedstrijd een tweede keer het net wist te vinden. Na een eerste helft waarin het verder op en neer ging was het de bonkige aanvaller die ook de 2-0 voor zijn rekening nam. Een vrije trap vanaf een meter of twintig werd prachtig over de muur gekruld en betekende een ruimere voorsprong zo vlak voor rust.

Nog geen minuut later had de jarige Daley Uythof de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Zijn dribbel en inzet verdween echter via de binnenkant van de paal weer het veld in en werd weggewerkt.

Na rust een UVS dat volle bak vooruit wilde gaan. Na vijf minuten in de tweede helft was het echter Uythof die nu wel het net vond. Zijn dribbel langs drie verdedigers bracht hem in het strafschopgebied en de verre hoek werd gevonden, 3-0

De bezoekers probeerde hierna wel terug te komen in de wedstrijd maar dit ging moeizaam. Een tweetal goede mogelijkheden werd mooi gestopt door Juriaan Jansen. De oud eerste elftal keeper helpt de selectie uit de brand na twee keepers met een arm/hand breuk en een keeper met een schorsing. Jansen liet zien zijn mannetje te staan en zorgde voor een solide verdedigingslinie.

In de loop van de tweede helft kregen beide ploegen nog enkele kansen. Wippolder kon de score niet verder opvoeren en het lukte UVS pas in de 90e minuut om iets terug te doen, 3-1 Met deze overwinning en de andere uitslagen in deze poule klom Wippolder weer terug naar de tweede plek op de ranglijst. Komende week een mooi affiche en tevens goede graadmeter wanneer in Wateringen wordt aangetreden tegen de huidige koploper VELO.