Update foto’s | Dubbelverslag: Wippolder bezorgt VELO tweede nederlaag op rij

Thuis pakte VELO met 3-1 een verdiende overwinning maar in deze competitie blijft Wippolder goed meedraaien. VELO wil in ieder geval winnen maar helaas is dat niet gelukt en pakte Wippolder in de slotfase met 3-2 de winst.

VELO met Rens de Vries en Mike Das in het centrum, Roderick Meinema op de bank en Mart Dubbeld (geschorst), Mo Özdemir en Joey Kouters (beide geblesseerd) langs de kant. De start was zeer voortvarend met in de 7e minuut al het eerste doelpunt. Een voorzet van Rick Das, diep gestuurd door Lars de Jong, werd ter hoogte van de 2e paal in een beweging snoeihard ingeschoten door topscorer Ricky van Mierlo, 0-1. Een mooie opsteker waarna aan beide kanten nog enkele doelpogingen volgden. Wippolder was een periode meer aan de bal maar bij o.a. Rik Luisman, Quinten Hellemons en Daley Uithof ontbrak het juiste vizier of doelman Jari Puister stond op de goede plaats. Bij VELO zag Ricky van Mierlo zijn inzet gestopt door Wippolder-doelman Dion de Jong.

Toch kwam Wippolder rond de 30e minuut op gelijke hoogte via Daley Uithof die weifelend optreden van de VELO-defensie afstrafte, 1-1. Daarna aan beide kanten nog enkele doelpogingen, Ricky van Mierlo en Delano Vogel bij VELO en Daley Uithof bij Wippolder, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Op slag van rust werd echter VELO-spits Tony van den IJssel erg zwaar gestraft met een rode kaart omdat hij zijn tegenstander wegduwde die hem eerst naar de keel had gegrepen. Ook trainer Kevin van der Geest, met al geel op zak, kreeg na het rustsignaal op weg naar de kleedkamer rood vanwege aanhoudend commentaar op de leiding van scheidsrechter Stuurman.

Ondanks de ondertalsituatie ging VELO in de 2e helft prima van start met enkele 100% doelkansen. Ricky van Mierlo verscheen 2x alleen voor de Delftse doelman en had VELO misschien wel op een beslissende voorsprong kunnen zetten. Helaas was de anders zo trefzekere topscorer deze keer ongelukkig in de afronding. De 1e inzet ging voorlangs naast het doel en de 2e kans werd door doelman Dion de Jong tot corner verwerkt. Roderick Meinema, ingevallen voor Lars de Jong, zorgde met zijn snelheid voor het nodige gevaar maar zijn voorzetten werden niet doeltreffend afgerond door Ricky van Mierlo en Irshan Jagbandhan. Verse krachten Reinier Maartense en Kenan Schenkeveld, ingebracht voor Benjamin el Amrani en Irshan Jagbandhan, zorgden met voorzetten en vrije trappen ook nog voor gevaar in het Delftse doelgebied met nog een niet succesvolle doelkans voor Ricky van Mierlo.

Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel, zo luidt een oude voetbalwet. In de 75e minuut werd een diepe bal van spelmaker Daley Uithof opgepakt door Quinten Hellemons die met een fraaie boogbal over Jari Puister de 2-1 op het scorebord bracht. De Delftse vreugde was echter van korte duur want een minuut later bracht de diep gestuurde Roderick Meinema met een strakke schuiver de stand weer in evenwicht.

Abel Dries kwam in de laatste minuten nog in het veld voor de moegestreden Ricky van Mierlo. De domper voor VELO viel in de 89e minuut toen Lorenzo Dijksman een diepe bal van Daley Uithof fraai in de verre hoek kon schieten, 3-2. VELO probeerde het nog wel om er temminste nog een meer dan verdiende remise uit te slepen maar de naar voren gestuurde Rens de Vries zag zijn kopbal naast het doel gaan en Roderick Meinema werd afgestopt door de Delftse doelman Dion de Jong die met zijn reddingen Wippolder voor een nederlaag heeft weten te behoeden.

Door de winst is Wippolder nu de nr. 3 en de leider in de 3e periode en is VELO, al in het bezit van de 1e periodetitel, gezakt naar de 4e plaats. Met DSO als koploper en Die Haghe als nr. 2 zullen de laatste wedstrijden bepalen hoe uiteindelijk de ranglijst er uit zal zien.

As. zaterdag komt SV Nootdorp op bezoek dat nu de 9e plaats op de ranglijst inneemt. Uit leed VELO met 3-1 de eerste nederlaag in de competitie dus VELO zal revanche willen nemen en na twee verliespartijen weer de drie punten in huis willen houden.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Theo Verbraeken

Wippolder verslaat ook titelkandidaat VELO

Wippolder lijkt nog niet verzadigd deze competitie. Dat de ploeg dit seizoen in de sterke eerste klasse zaterdag lekker bezig is na de promotie van afgelopen seizoen mag duidelijk zijn maar de blauw witte trekken de goede vorm nog even door.

In het eerste kwartier leek het er niet op dat Wippolder wederom een overwinning kon bijschrijven. VELO begon goed, was sterker en liet zien over veel kwaliteit te beschikken. De overmacht van de bezoekers werd in de 8e minuut ook bevestigd met een doelpunt. Een goede aanval over rechts werd vervolgd met een voorzet en bij de 2e paal schoot Roderick Meinema de bal keihard binnen, 0-1

Wippolder herpakte zich na ongeveer een kwartier spelen en deelde wat speldenprikken uit. Inzetten van Berto de Vree, Luisman en Uythof werden echter gepareerd door doelman Puister.

In de 33e minuut wist de thuisploeg ook gelijk te komen. Jordy Krassenburg bracht de bal in uit een vrije trap, spelers liepen in en de bal kwam voor de voeten van Daley Uythof. De lepe aanvaller aarzelde niet en schoof de bal onder de keeper door, 1-1

Met deze stand werd er aan de thee gegaan echter was er vlak voor rust nog een opvallende situatie. Aanvaller Tony van den IJssel van VELO tikte een Wippolder verdediger aan en na een kort opstootje werd de aanvaller door de scheidsrechter met rood van het veld gestuurd. In de loop naar de kleedkamers kreeg trainer Kevin van der Geest zijn tweede gele kaart voorgehouden wegens aanmerkingen op de leiding en kon ook achter de omheining plaats nemen.

Na rust golfde het spel wat op en neer. Met tien man bleef VELO vooruit spelen en zorgde voor enkele penibele momenten voor het doel van Wippolder. Doelman Dion de Jong stond echte drie keer op rij goed zijn mannetje en hield hiermee zijn ploeg op de been.

In de 74e minuut was het Uythof die de diepgaande Quinten Hellemons erg zuiver de diepte in stuurde. De aanname van Hellemons was perfect en de gedreven aanvaller lobde de bal prachtig met zijn linker over doelman Puister heen, 2-1

Heel Wippolder was uitzinnig maar dit was van korte duur. Slechts twee minuten na het doelpunt was het Rick van Mierlo die door de as een combinatie aanging en keurig afrondde , 2-2

Naar mate de tweede helft vorderde wisselde beide trainers veelvuldig en kregen beiden ploegen nog twee goede mogelijkheden. De wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen maar twee minuten voor tijd rukte Wippolder nog een keer op naar voren. Uythof bediende dit keer Lorenzo Dijksman en het was de sterke aanvaller die de bal goed vasthield en vanuit de draai de bal in de verre hoek schoot. Deze 3-2 werd uitbundig gevierd door de ploeg van trainer Mark Moen. VELO probeerde in de blessuretijd nog een keer de gelijkmaker te maken maar slaagde hier niet in.

Een mooie overwinning en een derde plek voor de Delftse formatie (velo heeft wel een wedstrijd minder). Er volgen nog vier speelronde in deze spannende eerste klasse zaterdag.

Redactie: Wippolder