Wippolder bereikt finale nacompetitie na verdiende zege op Bennekom

Woensdag avond wist heeft het Delftse Wippolder de finale weten te bereiken van de playoffs voor plaatsing vierde divisie.

In een zinderende wedstrijd en mooie ambiance wisten de blauw witten de huid duur te verkopen en wonnen na de winst eerder op Susteren nu ook van Bennekom.

De eerste helft probeerde Wippolder met een voetballende oplossing te komen tot aanvallen echter werd dit verstoord door de bezoekers. Deze bezoekers willen graag weer omhoog in de ladder waarin zij in het verleden acteerde in de hoogste regionen van het amateurvoetbal, de toenmalige hoofdklasse. De ‘rooie’ probeerde de winst voornamelijk te halen door de lange bal te hanteren vanuit de sterke lange keeper of de centrale verdedigers. Dit werd ook een aantal keren direct gevaarlijk maar Dion de Jong stond goed en hield te samen met de gretige Seffelaar, van Heyst , Muller en Tarantino de deuren gesloten.

In de 25e minuut was het vv Bennekom dat gevaarlijk doorkwam over rechts. Een schot vanaf deze zijde werd losgelaten en de aanvaller was er als de kippen bij om de 0-1 in te schieten. Even teleurstelling bij Wippolder maar al snel werd dit omgezet in een afwisseling van verzorgde opbouw en wat meer diepte. In de 39e minuut een tweede grote kans voor de thuisploeg. Rob Overvliet kopte een goede voorzet van Domenico de Vree op de kruising paal / lat en niet veel later was het Berto de Vree die net naast schoot.

In de rust werd er een kleine aanpassing op het strijdplan besproken en Wippolder starttte voortvarend. Uit een voorzet van Noah Biemans was het Overvliet die nu nog zuiverder en dus raak kopte, 1-1 

Sportpark Pauwmolen ontplofte, het publiek ging nog meer achter de ploeg staan en er kwam steeds meer geloof in een goede afloop.

De wedstrijd leek richting een gelijkspel te gaan echter maakte in de 82e minuut een verdediger van de bezoekers een handsbal na een schot binnen het strafschopgebied en legde scheidsrechter Krop de bal op de stip. Berto de Vree legde zo vlak voor de tijd aan om deze o zo belangrijke kans in te schieten echter was het de ervaren doelman die de bal stopte.

Korte tijd een knauw maar een zakelijk genoeg Wippolder om vast te houden en om in de verlenging een vervolg plan op te stellen.

Trainer Mark Moen bracht Ricard Kasius en Jordy Krassenburg voor de verlenging en deze wijziging resulteerde direct in een doelpunt. Vanuit een derde poging (na twee keer blokken) was het Kasius die de bal bijna door het net heen schoot en opnieuw de blauwe liet schreeuwen van geluk. 2-1 maar nog zo’n 20 minuten te gaan in de verlenging. Alle hens aan dek dus maar ook alle ruimte door de aanvalsdrang van Bennekom. De bezoekers waren echter slordig en ook leken er een aantal spelers doorheen te zitten. Bij WIppolder was dit ook het geval en met de extra wissel mogelijkheid werden na eerder Tettero en Ryan van den Berg nu ook de laatste twee wissels ingebracht (Mark Jongste en BRam van Zwieten). Jongste liet direct zien waar hij toe in staat is en lobte de bal vanaf 35 meter bijna over de keeper heen maar het was Berto de Vree die zijn gram haalde. Vijf minuten voor tijd was uitgerekend hij, die eerder de penalty vlak voor einde zuivere speeltijd miste, die nu uit een mooie steekbal van Jongste alleen op de keeper met een prachtige lob Wippolder naar de 3-1 schoot.

Bennekom probeerde nog van alles maar zij kwamen niet meer tot scoren door de onverzettelijkheid aan Wippolder zijde. Langs het veld brachten nog een aantal Bennekom fans de veiligheid van bezoekers in gevaar maar hierna kon de feestvreugde beginnen in Delft.

Komende zaterdag de finale in Zaltbommel tegen de andere finalist Valkenswaard. De winnaar mag zich komend seizoen vierde divisionist noemen. 

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten