Wall of Fame geopend: Deel 1. Onverstoorbaar Graaf Willem II VAC MO 17-2 grijpt kampioenstitel in eerste klasse

Tekst: Frank Hendrickx

Na een stroef begin van het seizoen met een nederlaag en gelijkspel wees weinig erop dat het tweede elftal van de Graaf Willem-meiden onder zeventien hoge ogen zou gooien in de eerste klasse. Maar wie zaterdag 20 mei de spectaculaire kampioenswedstrijd tegen het taaie DSVP zag, kon zich amper nog inbeelden dat er ooit aan de titel is getwijfeld.
Onverstoorbaar, wilskrachtig en vlot combinerend rekende Graaf Willem II VAC af met een elftal dat vorige week met een 5-2 zege een einde had gemaakt aan de kampioensaspiraties van de grote rivaal Oegstgeest. De Gravinnen wonnen met 3-0 en konden zich daarmee een wedstrijd voor het einde van de competitie al kampioen noemen.
Het elftal van trainer Ron Meuwese speelde zoals het publiek dat de laatste wedstrijden gewend was: vol overgave en plezier. De verdediging was opnieuw niet aan het wankelen te krijgen: slechts één tegendoelpunt incasseerde de sterke keeper Imke Veenendaal in de laatste tien wedstrijden. Het middenveld pendelde voortdurend tussen aanval en verdediging en voorin waren de spitsen een plaag voor de verdedigers uit Pijnacker.


De kampioenswedstrijd was daarmee een toonbeeld van de ontwikkeling die het elftal gedurende de competitie heeft doorgemaakt. De hand van trainer Meuwese, die zich al zo lang inzet voor het meidenvoetbal bij Graaf Willem, is duidelijk zichtbaar in het succes. Alle trainingen die hij stillegde om te hameren op verbeteringen, de verwijzingen naar het spel van Barcelona en de uitvoerige uitleg over het nut van bepaalde oefeningen: het resulteerde in een steeds beter functionerend team.
De enige smet op het kampioenschap was de zware knieblessure van Resa de Jong, die zaterdag bij de kampioenswedstrijd vanaf de bank moest toekijken. Dat Graaf Willem, ondanks het langdurige gemis van een van de sterkste aanvallers, toch de titel wist te grijpen, zegt alles over de kracht van het tweede meisjeselftal onder zeventien.
Trainer Meuwese verhuist volgend jaar naar het buitenland en zal zeer gemist worden, maar hij vertrekt niet zonder laatste kunstje bij Graaf Willem: het verdiende kampioenschap van MO17-2!

Foto credit: Marc Kooistra

Op foto: Trainer Ron Meuwese met zijn MO17-2 kampioensteam

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten